Nieuwsberichten maart

 • Bekendmakingen op overheid.nl

  09 mei 2017

  De gemeente Beuningen maakt sinds 1 maart haar verordeningen, ruimtelijke plannen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten digitaal bekend in het Gemeenteblad en de Staatscourant op de website overheid.nl.

 • Inwoners gemeente Beuningen langer in eigen huis door blijverslening

  31 maart 2017

  Wilt u uw woning klaar maken voor de toekomst zodat uw huis ook het huis is waarin u comfortabel oud kunt worden? Of heeft u of een gezinslid een specifieke zorgvraag waarvoor aanpassing van uw woning nodig is om er langer te kunnen blijven wonen? Dan kunt u vanaf 17 april een blijverslening aanvragen.

 • Dit is Beuningen: Rob van Horssen

  28 maart 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Rob van Horssen aan het woord. Hij vertelt over zijn favoriete locatie, het uiterste puntje van Beuningen aan het Maas-Waalkanaal

 • Gebiedsvisie TPN-West in de maak

  27 maart 2017

  Nijmegen en Beuningen maken samen een gebiedsvisie voor de bedrijventerreinen aan beide kanten van het Maas-Waalkanaal.

 • Restafval wegbrengen naar de gemeentewerf

  27 maart 2017

  Wist u dat … u uw restafval ook kunt wegbrengen naar de gemeentewerf? Op de gemeentewerf staan twee ondergrondse restafvalcontainers. Alle inwoners uit de gemeente Beuningen kunnen hun restafval hiernaartoe brengen. Voor het gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer heeft u uw afvalpas nodig. Deze pas gebruikt u ook voor het wegbrengen van restafval naar de ondergrondse restafvalcontainer(s) in uw wijk en bij uw bezoek aan de milieustraat.

 • Uitreiking eerste starterslening in de gemeente Beuningen

  22 maart 2017

  Vandaag reikte wethouder Hans Driessen de eerste starterslening in de gemeente Beuningen uit.

 • Nationale Boomfeestdag 2017 een succes

  22 maart 2017

  Leerlingen van De Wegwijzer uit Winssen planten samen met wethouder Hans Driessen een lindeboom tijdens de Nationale Boomfeestdag.

 • De elfde Maas & Waalse Schoonmaakdag een succes: vele handen maken licht werk!

  20 maart 2017

  De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de elfde keer de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Ruim 800 inwoners zetten zich in om het zwerfafval in de gemeente op te ruimen.

 • Voorkom heling: weet wat u koopt

  17 maart 2017

  Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. In dit bericht leest u wat u kunt doen om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

 • Dit is Beuningen: Ger van Boxem

  16 maart 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week: Ger van Boxem bij de Waaldijk ter hoogte van Slot Doddendaal.

 • Uitslagen verkiezingen

  Woensdag 15 maart kon u stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Landelijk is er een hoog opkomstpercentage van 80,2%. In de gemeente Beuningen ligt dit percentage zelfs boven het landelijk gemiddelde, namelijk 83,2%. Van de 20.055 stemgerechtigden brachten 16.691 inwoners zijn of haar stem uit.

 • Aanleg fietsbrug Oude Reekstraat

  13 maart 2017

  Op maandag 20 maart starten we met de aanleg van de fietsbrug ter hoogte van de Oude Reekstraat in Beuningen. De fietsbrug zorgt ervoor dat lokaal fietsverkeer de nieuw te graven doorgang tussen de Ringvaart en de Lagunesingel kan oversteken. De werkzaamheden duren naar verwachting drie weken.

 • Eerste Bibliotheek op school in gemeente Beuningen geopend

  10 maart 2017

  Op 6 maart opende leerlingen in bijzijn van Hans Driessen de eerste ‘Bibliotheek op school’ (Bos) in Winssen. Basisschool De Wegwijzer heeft hiermee de eerste Bibliotheek op school in de gemeente Beuningen. De Wegwijzer werkt samen met de Bibliotheek Gelderland Zuid voor een uitgebreide collectie en extra expertise in leesbeleid.

 • Bewoners planten meer dan vijfhonderd fruitbomen

  08 maart 2017

  Bewoners uit het buitengebied van de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, West Maas en Waal en Wijchen planten binnenkort meer dan vijfhonderd hoogstamfruitbomen op hun erven. Dit is het resultaat van de actie ‘Houd de Bongerd Hoog!’. Op vrijdag 10 maart is de feestelijke uitdeeldag. Dan krijgen de deelnemers hun kersen-, pruimen-, appel- en perenbomen. De wethouders van de vijf gemeenten delen samen met de directeur-bestuurder van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) de eerste hoogstamfruitboom uit. Dit gebeurt bij paviljoen/visvijver De Forel, Dorpsstraat 39 in Bergharen.

 • Azc Hoge Woerd gaat niet door

  07 maart 2017

  Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Beuningen laten weten dat de komst van het asielzoekerscentrum (azc) op het terrein Hoge Woerd niet doorgaat. De reden hiervoor is dat er op dit moment minder locaties nodig zijn omdat de instroom van asielzoekers is afgenomen. Het COA gaat zorgvuldig om met gemeenschapsgeld en bouwt derhalve niet voor leegstand. De bouwwerkzaamheden op het terrein worden vandaag stopgezet. Op het terrein zou een azc komen voor maximaal 300 personen voor 10 jaar.

 • Het hele jaar door de Vierdaagse wandelen

  06 maart 2017

  RBT KAN en Stichting DE 4DAAGSE lanceerden op vrijdag 3 maart een gratis wandel-app waarmee u het hele jaar de Nijmeegse Vierdaagse kunt wandelen. De app is toepasselijk de ‘Alledaagse’ genoemd. Zo’n 45.000 wandelaars komen elk jaar in de derde week van juli naar Nijmegen voor de Vierdaagse. In 2017 vindt de wandelmars voor de 101ste keer plaats.

 • Stembureaus Tweede Kamerverkiezingen

  06 maart 2017

  Op woensdag 15 maart 2017 mag u stemmen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. U ontving uw stempas uiterlijk op 1 maart. Op uw stempas staat de locatie van één van de vijftien stembureaus in de gemeente. Dit is niet altijd het dichtstbijzijnde stembureau in uw omgeving. U mag bij elk stembureau in de gemeente uw stem uitbrengen. Weten waar en hoe u kunt stemmen? Dat leest u in dit bericht.

 • Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

  03 maart 2017

  Kent u iemand die voor zijn of haar verdiensten voor de samenleving of goede doelen een Koninklijke onderscheiding verdient?

 • Vrijwilligers gezocht eetpunten Weurt en Ewijk

  03 maart 2017

  De vrijwilligers van Eetpunt Weurt en Ewijk zijn op zoek naar versterking. De teams vinden het erg fijn als er nieuwe vrijwilligers bij komen.

 • Kappen en vervanging bomen

  02 maart 2017

  Vanaf maandag 6 maart kappen wij ruim 70 bomen. Het gaat hier om bomen die ziek of dood zijn. Het is belangrijk om deze bomen te verwijderen.

 • Reizende expositie Dit is Beuningen

  01 maart 2017

  De mooiste plekken in de gemeente Beuningen. Voor de één zijn dat de prachtige uiterwaarden. Voor de ander is dat de straat of wijk waarin hij of zij woont. Laat u inspireren door alle mooie plekken die we in onze gemeente hebben. Dat kan tot eind april in het gemeentehuis bij de reizende expositie ‘Dit is Beuningen’.