Vacature: Stagiair(e) Communicatie gezocht

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame stage binnen de overheid? Solliciteer dan bij de communicatieafdeling van de gemeente Beuningen. Hier leer je alle facetten van het communicatievak in een politieke omgeving.

Wie zijn wij?

De gemeente Beuningen ligt vlakbij Nijmegen en bestaat uit meer dan 25.000 inwoners. Bij de gemeente werken 200 medewerkers. Het team Communicatie bestaat uit vier enthousiaste medewerkers die hun collega’s ondersteunen bij de communicatie naar inwoners en ondernemers. Hiervoor schrijven we nieuws- en persberichten, beantwoorden we vragen van journalisten en adviseren we bij grotere projecten met communicatieplannen- en campagnes. Zo nodig schakelen we de hulp in van externe vormgevers bij het ontwikkelen van nieuwsbrieven, folders of websites.
 

Wat hebben we te bieden?

Een stagiair(e) krijgt bij ons een eigen werkplek op de communicatiekamer waardoor je veel meekrijgt van de dagelijkse praktijk. Je taken zijn afwisselend en wanneer je goed presteert, krijg je in de loop van je stage meer verantwoordelijkheden. Uiteraard word je goed begeleid. De stagevergoeding is € 300,- bruto per maand bij een 5-daagse stageweek.
 

Wie zoeken wij?

Je volgt een HBO opleiding voor Communicatie en zoekt vanaf september 2017 een uitdagende praktijkstage voor 5 maanden waarbij je minimaal 4 dagen in de week aanwezig bent. Je bent leergierig en vindt het leuk om te schrijven. Daarnaast ben je een doortastend type, neem je initiatief en heb je er geen moeite mee om zelfstandig aan de slag te gaan met diverse taken. Denk daarbij aan:

  • Opstellen van persberichten.
  • Webredactie voor zowel intranet en website.
  • Bijhouden van social media (Twitter- en Facebookaccount gemeente).
  • Schrijven van nieuwsberichten voor intranet, website en huis-aan-huiskrant.
  • Begeleiden van vormgevingstrajecten en drukwerk.
  • Te woord staan van journalisten.
  • Promoten van evenementen en openingen.
     

Interesse?

Stuur dan een e-mail met je motivatie en je cv naar g.roelofs@beuningen.nl. Als je meer wilt weten over de stage dan kun je bellen met Greetje Roelofs, communicatieadviseur, tel. 14 024.