Start werkzaamheden Van Heemstraweg Winssen

Op dinsdag 27 juni starten de werkzaamheden aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten maken we de weg veiliger voor het (fiets)verkeer, brengen een nieuwe laag asfalt aan, passen de kruisingen aan en verplaatsen enkele lichtmasten.

Planning

De aannemer voert de werkzaamheden in vier fases uit.

  • Fase 1: kruispunt Geerstraat – 27 juni tot en met 21 juli
  • Fase 2: kruispunt Leegstraat – 21 augustus tot en met 22 september
  • Fase 3: kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat – 25 september tot en met 20 oktober
  • Fase 4: na kruispunt (Verlengde) Deijnschestraat en de gemeentegrens met Druten – 25 september tot en met 20 oktober

Tijdens fase 1 en 2 is de weg afgesloten. Tijdens de bouwvak (22 juli tot en met 20 augustus) is de Van Heemstraweg weer gewoon open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook open voor verkeer.

Omleidingen

Autoverkeer

Tijdens de afsluiting in fase 1 en 2 leiden we lokaal autoverkeer om via het buitengebied en de kern van Winssen. Verkeer vanuit Druten naar Nijmegen en andersom leiden we zoveel mogelijk om via de A73 en de Maas en Waalweg. Aanwonenden kunnen hun huis gewoon bereiken. Tijdens de bouwvak is de Van Heemstraweg gewoon weer open voor al het verkeer. In fase 3 en 4 is er verkeershinder, maar is de Van Heemstraweg ook gewoon open voor verkeer. Alleen verkeer dat de Van Heemstraweg wil oversteken van en naar de (Verlengde) Deijnschestraat, moet omrijden.

Fietsverkeer

(Brom)fietsers hebben altijd doorgang via het fietspad aan minimaal één kant van de Van Heemstraweg.

Busverkeer

Buslijn 85 rijdt een aangepaste route. Een aantal haltes vervallen tijdens de werkzaamheden. Voor de actuele informatie en vertrektijden van buslijn 85 kijkt u op www.breng.nl.

Meer informatie of vragen?

De meest recente informatie over de werkzaamheden, planning en de omleidingsroutes vindt u op de projectpagina www.beuningen.nl/heemstrawegwinssen. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de gemeente Beuningen via telefoonnummer 14 024.