Splitsen van woningen

Heeft u een groot huis of (bedrijfs)pand waar u meerdere woningen in wilt maken? Dan helpen wij u graag op weg. Uw project moet aan een aantal voorwaarden voldoen, maar er is meer mogelijk dan u (misschien) denkt.

U kunt bijvoorbeeld een groot woonhuis splitsen om als zelfstandige woningen te verkopen. Of losse appartementen verhuren in een voormalig bedrijfspand. Een voorbeeld is de pastorie aan de Julianastraat in Ewijk. Daar wonen nu meerdere personen, in zelfstandige woningen, in één gebouw.

Splitsing goed voor behoud en leefbaarheid

De gemeente werkt vanaf 2012 graag mee aan deze verzoeken. Juist omdat het zorgt voor het behoud van panden en het bijdraagt aan de leefbaarheid in het dorp. Een extra voordeel is dat het vaak woningen oplevert die aantrekkelijk zijn voor starters, zonder dat er voor deze groep direct nieuwbouw nodig is.

Ik heb een idee, waar kan ik terecht?

U kunt uw voorstel bespreken bij de balie Bouwen en Wonen van de gemeente. Maak hiervoor een afspraak. Daarna wordt uw voorstel gecheckt op een aantal randvoorwaarden. Als u voorstel hieraan voldoet, werkt de gemeente graag mee.

voordeuren