Nieuwsberichten juni

 • Lezen lastig?

  26 juni 2017

  Wilt u Nederlands leren of wilt u beter leren lezen en schrijven? Dat kan!

 • Ondernemer van het Jaar Beuningen 2017

  22 juni 2017

  De gemeente Beuningen initieert dit jaar voor de tiende keer het jaarlijkse business event met de verkiezing Ondernemer van het Jaar Beuningen.
  Op woensdag 4 oktober vindt het business event plaats bij Gasterij de Arend te Winssen, waar de genomineerden worden verwacht voor een feestelijke uitreiking.

 • Splitsen van woningen

  21 juni 2017

  Heeft u een groot huis of (bedrijfs)pand waar u meerdere woningen in wilt maken? Dan helpen wij u graag op weg. Uw project moet aan een aantal voorwaarden voldoen, maar er is meer mogelijk dan u (misschien) denkt.

 • Zwemwater maken we samen in de Beuningse Plas

  21 juni 2017

  Met dit warme weer is het water van de Beuningse Plas aanlokkelijk om in te zwemmen. De waterkwaliteit wordt nu echter niet onderzocht, dus zwemmen wordt afgeraden. Let ook op bij de overzijde van de plas. Dit is het werkgebied van de ontzanding en toegang is verboden. Het zand is niet geschikt om te spelen en kan instorten. Dit is levensgevaarlijk.

 • Gemeente Beuningen laat financiële problemen achter zich

  21 juni 2017

  De begroting van de gemeente Beuningen laat zien dat de gemeente haar financiële problemen achter zich heeft gelaten. Ook heeft de gemeente eind 2017 weer een positieve reservepositie. Dit is drie jaar eerder dan verwacht. Dit positieve financiële beeld geeft ruimte voor nieuw beleid. Bijvoorbeeld nieuwbouw van basisschool De Dromedaris, doorontwikkeling van het Sociaal Team en vervanging van groen en bomen. Ondanks dit positieve beeld blijft de financiële positie van Beuningen wel kwetsbaar.

 • Voedselbank Beuningen opent op nieuwe locatie

  15 juni 2017

  Voedselbank Beuningen heeft een nieuw onderkomen. Ze verhuist naar het vroegere pand van basisschool De Klavervier aan Rijstveld 4 in Beuningen. Donderdag 15 juni heeft wethouder Jan Kersten de sleutel van de nieuwe locatie van de Voedselbank Beuningen overgedragen.

 • Dit is Beuningen: Danny Dekker

  20 juni 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Danny Dekker aan het woord. Hij vertelt over zijn favoriete locatie, de brandweerkazerne in Beuningen.

 • Dagje uit? Geef dieven geen kans!

  20 juni 2017

  Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer massaal op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het hele gezin naar de dierentuin. Een dagje onbekommerd genieten is heerlijk, maar het is geen vrijbrief om ook je verstand op ‘uit’ te zetten. Dagjesmensen vormen namelijk een verleidelijke prooi voor het dievengilde. In dit bericht geven wij u preventietips.

 • Start werkzaamheden Van Heemstraweg Winssen

  20 juni 2017

  Op dinsdag 27 juni starten de werkzaamheden aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tussen het kruispunt met de Notaris Stephanus Roesstraat en de gemeentegrens met Druten maken we de weg veiliger voor het (fiets)verkeer, brengen een nieuwe laag asfalt aan, passen de kruisingen aan en verplaatsen enkele lichtmasten.

 • Kent u de digitale Meld- en Herstelservice al?

  09 juni 2017

  Via de nieuwe digitale Meld- en Herstelservice meldt u een probleem in de openbare ruimte direct aan de gemeente. Wanneer u dat uitkomt en waar u ook bent.

 • Landmeter Facto Geo brengt Beuningen in kaart

  09 juni 2017

  Om de kaart van Beuningen actueel te houden, zijn landmeters bezig met het uitvoeren van diverse metingen.

 • Vacature: Stagiair(e) Communicatie gezocht

  08 juni 2017

  Ben je op zoek naar een leuke en leerzame stage binnen de overheid? Solliciteer dan bij de communicatieafdeling van de gemeente Beuningen. Hier leer je alle facetten van het communicatievak in een politieke omgeving.

 • Afspraak maken weer mogelijk

  07 juni 2017

  De technische storing is verholpen. U kunt via de website van de gemeente Beuningen en telefonisch weer een afspraak maken.

 • Dit is Beuningen: Joop en Hennie Wouters

  06 juni 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week zijn Joop en Hennie Wouters aan het woord. Zij vertellen over hun favoriete locatie, de Koningstraat in Ewijk.

 • Omruilactie plastic+container

  06 juni 2017

  In januari 2017 gingen we in Beuningen met omgekeerd inzamelen van start. U kreeg een plastic+container van 180 of 240 liter voor uw verpakkingsafval van plastic, blik en pak. De keuze voor dit formaat maakte u in juli 2016. De proefperiode voor de plastic+container is afgelopen. Misschien vindt u de container toch te groot of te klein. U mag uw container nu één keer gratis omruilen voor een ander formaat.

 • Maak een melding van uw buurtfeest of buurtbarbecue

  02 juni 2017

  Het is weer mooier weer! Hoe leuk is het dan om met de straat of buurt een barbecue of feestje te houden? Het versterkt de band met de buren en komt de leefbaarheid in uw straat en buurt ten goede. Organiseert u een buurtfeest of buurtbarbecue? Let er dan op dat u hier een melding van maakt bij de gemeente.

 • Doe mee met Winssen in het Groen

  30 mei 2017

  Wilt u als inwoner van het buitengebied van Winssen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Winssen in het Groen’ op donderdag 15 juni In de Kas, Plakstraat 8a in Winssen. De avond start om 20.00 uur en wordt geopend door wethouder Piet de Klein. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

 • Loopt u de Nijmeegse Vierdaagse mee?

  30 mei 2017

  Op vrijdag 14 juli nodigen wij alle Vierdaagsewandelaars uit de gemeente Beuningen van 19.00 tot 20.00 uur uit voor een gezellig samenzijn met andere lopers. Burgemeester Carol van Eert verwelkomt u graag op het gemeentehuis.