Beuningen Buitengewoon tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Op woensdag 19 juli lopen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse traditiegetrouw door Beuningen en Weurt. Tijdens de 101ste editie van de Vierdaagse verwelkomen we de 30, 40 en 50 km-lopers en laten wij de wandelaars kennismaken met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en vele vrijwilligers maken we zo van de doorkomst een onvergetelijke dag!

Beuningen Buitengewoon

Op initiatie van de projectgroep 101ste Vierdaagse maken wandelaars kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. De wandelaars worden feestelijk welkom geheten bij Beuningen Swingt op de rotonde bij het Thujapark. Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Carol van Eert elke loper persoonlijk aan. Beuningse lopers krijgen op de vrijdag voorafgaand aan de Vierdaagse een leuke attentie uitgereikt, zodat zij tijdens de doorkomst door Beuningen goed herkenbaar zijn tussen de duizenden wandelaars die gemeente Beuningen passeren.

Hand in hand

Gelegenheidsformatie ‘Pink Rebels’ schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen het vrolijke Roze Woensdag-lied ‘Hand in hand’ en treedt daarmee bij verschillende podia langs de route op.

“...Iedereen is anders dat hoeft toch geen betoog

Met zijn allen vormen wij een bonte regenboog…”

Het nummer roept op een ludieke manier het publiek en de wandelaars op om samen een stukje hand in hand te lopen. Om op deze manier stil te staan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LGBT’ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Van 11.30 tot 11.45 uur treedt Pink Rebels op in de ‘roze wolk’ aan het Thorbeckeplein en van 12.00 tot 12.15 uur bij de rotonde bij het Thujapark in Beuningen.

Volledig programma

Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, www.beuningensportief.nl/doortocht-4-daagse. Op de projectpagina www.beuningen.nl/vierdaagse leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door Beuningen en Weurt.