Nieuwsberichten juli

 • Landmeter Facto Geo brengt Beuningen in kaart

  28 juli 2017

  Om de kaart van Beuningen actueel te houden, zijn landmeters bezig met het uitvoeren van diverse metingen.

 • Maak een melding van uw buurtfeest of buurtbarbecue

  28 juli 2017

  Het is zomer! Hoe leuk is het dan om met de straat of buurt een barbecue of feestje te houden? Het versterkt de band met de buren en komt de leefbaarheid in uw straat en buurt ten goede. Organiseert u een buurtfeest of buurtbarbecue? Let er dan op dat u hier een melding van maakt bij de gemeente.

 • Aanbrengen slijtlagen

  27 juli 2017

  Op woensdag 26 en donderdag 27 juli brengen we op een aantal wegen in de gemeente een slijtlaag van kleine steentjes aan. Het gaat om de Ingenieur van Stuivenbergweg en een deel van de Deijnschestraat in Winssen, Molenweg in Ewijk, Tichelaar in Beuningen en Jonkerstraat in Weurt.

 • Brand café ’t Uuleke

  26 juli 2017

  Dinsdagochtend 25 juli brak rond 4.20 uur brand uit in café ’t Uuleke in Ewijk. Er waren geen mensen aanwezig in het pand op het moment van de brand en er is ook geen asbest aangetroffen. Woensdagavond 26 juli is een deel van het pand gesloopt vanwege instortingsgevaar.

 • Nederlands leren?

  24 juli 2017

  Waarom is het belangrijk om Nederlands te leren? Saida, een Beuningse cursiste, legt het uit in dit “elfje”

 • Blauwalg in het Grindgat in Weurt

  21 juli 2017

  In het Grindgat in Weurt is blauwalg geconstateerd. Blauwalg is een bacterie die bij aanraking met de huid en bij inname voor irritatie kan zorgen. Water dat met blauwalg is besmet, ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt blauwalg een laag die op olie lijkt.

 • Munitax op MijnOverheid. Maak uw account aan

  20 juli 2017

  Heeft u dit voorjaar uw belastingaanslag van Munitax nog op papier ontvangen? Munitax verstuurt vanaf nu alle aanslagen en verminderingen digitaal via MijnOverheid. Activeer daarom uw Berichtenbox op www.mijn.overheid.nl.

 • Beuningen verzekert zich van doorkomst Vierdaagse

  19 juli 2017

  Op woensdag 19 juli ondertekende burgemeester Carol van Eert samen met voorzitter Johan Willemstein en bestuurslid Juridische Zaken Henny Sackers van Stichting DE 4DAAGSE het Vierdaagseconvenant. In dit convenant staan alle afspraken tussen de stichting en de gemeente over de doorkomst van de Vierdaagse Nijmegen. Denk aan afspraken over veiligheid, sponsoring, bewegwijzering, vergunningverlening etc. Dit om samen voor de continuïteit en veiligheid van dit feestelijke internationale evenement te zorgen.

 • Ontwikkeling tweede fase Fruithof Winssen

  18 juli 2017

  Ontwikkelaar Van den Bosch Vastgoed bouwt woningen in de Fruithof in Winssen. Op dit moment is de bouw van 15 woningen in fase 1 bezig. Nu de woningmarkt aantrekt en er in Winssen vraag is naar betaalbare woningen voor starters en senioren, komt de ontwikkelaar versneld met een bestemmingsplan voor fase 2.

 • Dit is Beuningen: Willemien Verweij-Fleuren

  18 juli 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week vertelt Willemien Verweij-Fleuren over haar favoriete plek in de gemeente: voormalige basisschool De Duivendonck in Ewijk.

 • Shoppen voor invloed op de gemeentepolitiek

  17 juli 2017

  Op donderdagavond 5 oktober organiseert de gemeenteraad van Beuningen een motiemarkt. Een markt waarop inwoners en ondernemers ideeën direct aan de man kunnen brengen bij raadsleden. Zijn raadsleden enthousiast over uw idee dan kunnen zij dit adopteren en via een motie inbrengen bij de begrotingsraad op 8 november.

 • Stimuleringslening voor buitensportaccommodaties en maatschappelijk vastgoed

  13 juli 2017

  Beheerders van buitensportaccommodaties en maatschappelijk vastgoed kunnen vanaf nu een stimuleringslening aanvragen voor het verduurzamen van hun accommodaties. Dit stelde de Beuningse gemeenteraad dinsdag 11 juli vast. Aanleiding voor het project is de Energievisie ‘Energiek Beuningen’, de routekaart voor een energieneutraal Beuningen in 2040.

 • Herdenking neergestorte Engelse bommenwerper

  12 juli 2017

  Op 23 juni 1943, tijdens WOII, werd om 1.45 uur een Engelse bommenwerper neergehaald in Beuningen. Daarbij kwamen zes mensen om het leven. Tijdens de doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse staan we jaarlijks stil bij deze gebeurtenis.

 • Beuningen Buitengewoon tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

  11 juli 2017

  Op woensdag 19 juli lopen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse traditiegetrouw door Beuningen en Weurt. Tijdens de 101ste editie van de Vierdaagse verwelkomen we de 30, 40 en 50 km-lopers en laten wij de wandelaars kennismaken met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en vele vrijwilligers maken we zo van de doorkomst een onvergetelijke dag!

 • Werkzaamheden in Beuningse Uiterwaarden

  10 juli 2017

  Deze week start aannemer Van den Biggelaar met werkzaamheden in de uiterwaarden.

 • 17 gemeenten kopen elektriciteit lokaal en duurzaam in

  06 juli 2017

  Zeventien gemeenten uit de regio Arnhem-Nijmegen gaan binnen vijf jaar voor hun elektriciteit gebruikmaken van duurzame energiebronnen in de eigen regio. Energie uit wind, zon en water laat straks het lantaarnlicht branden in duizenden straten. De bescheiden schaal keert terug: deze Europese aanbesteding is gewonnen door de lokale Nijmeegse energieleverancier De Groene Stroomfabriek die in samenwerking met de stichting Wiek II nieuwe wind- en zonneparken gaat realiseren.

 • Dit is Beuningen: Alanha Harmston

  05 juli 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Alanha Harmston aan het woord. Zij vertelt over haar favoriete locatie, de speeltuin aan de Thomas van Heereveldstraat in Weurt.

 • Zonnige energie

  28 juni 2017

  Lekker hè, die zon? U bent niet de enige die energie krijgt van de zon! Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en ook nog eens betaalbaar. De prijs is de afgelopen 5 jaar met bijna een kwart gedaald.

 • Omruilactie plastic+container

  31 mei 2017

  In januari 2017 gingen we in Beuningen met omgekeerd inzamelen van start. U kreeg een plastic+container van 180 of 240 liter voor uw verpakkingsafval van plastic, blik en pak. De keuze voor dit formaat maakte u in juli 2016. De proefperiode voor de plastic+container is afgelopen. Misschien vindt u de container toch te groot of te klein. U mag uw container nu één keer gratis omruilen voor een ander formaat.