Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in Beuningen

Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Beuningen ontvangen volgende week weer het Sjorsboekje. In dit boekje staan heel veel sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

Sjors is een grote hit in de gemeente Beuningen. Jaarlijks schrijven zich ruim 1000 kinderen in. De inschrijving start op woensdag 1 februari. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep één tot en met acht schrijven zich vanaf 1 februari 15:00 uur in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website al van alles te beleven.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s

Kinderen uit de gemeente Beuningen maken kennis met meer dan 50 sportieve en creatieve activiteiten. De basisschoolleerlingen nemen deel aan sporten zoals, atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. Ook Sjors Creatief is van de partij! Denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taart maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.

Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Beuningen hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 60 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.sjorssportief.nl of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl

Sjors Sportief en Sjors Creatief