Benoeming Daphne Bergman tot waarnemend burgemeester van Beuningen

Mevrouw drs. D.A. Bergman is vandaag door commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen. Zij vervangt vanaf maandag 15 januari 2018 de heer C.F. van Eert die per donderdag 11 januari 2018 is benoemd tot burgemeester van de gemeente Rheden.

Daphne Bergman (54 jaar, lid van D66, wonende in Gouda) is sinds 2010 wethouder in de gemeente Gouda, daarvoor was zij fractievoorzitter van D66 te Gouda.

De huidige burgemeester van Beuningen, Carol van Eert, heeft per 11 januari 2018 een nieuwe functie als burgemeester van de gemeente Rheden. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Beuningen besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen.  

Een delegatie van de gemeenteraad heeft afgelopen week een verkennend gesprek gevoerd met mevrouw Bergman en adviseerde daarna (unaniem) positief over haar aan de commissaris van de Koning. Deze heeft vervolgens besloten haar te benoemen als waarnemend burgemeester per maandag 15 januari 2018. Na de gemeenteraadsverkiezingen zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden opgestart.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.