Plastic+: plastic, blik en pak samen in de bak!

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor plastic+: verpakkingsafval van plastic, blik en pak. Hiervan maken we nieuwe producten, zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken. Inwoners uit onze gemeente scheiden plastic+ al goed, maar het kan nog beter. Daarom geven wij u graag tips.

Verpakkingen van plastic+

Wat mag er wel in de plastic+container?

  • Plastic verpakkingsafval: bijvoorbeeld verpakkingen van vleeswaren of kaas, maar ook boterkuipjes, plastic verpakkingen van wasmiddelen en folies van tijdschriften en reclamefolders.
  • Blik: bijvoorbeeld drankblikjes, soep- en groenteblikken, metalen tubes en aluminium schaaltjes en bakjes.
  • Pak: bijvoorbeeld pakken van vla, yoghurt, melk, vruchtensappen, soep en sauzen. Ook kleine drinkpakjes mogen in de plastic+container.

Verpakkingen hoeven niet uitgespoeld te zijn, maar wel leeg. Doppen mogen op de verpakkingen blijven zitten.

Wat hoort er niet in de plastic+container?

Producten als plastic injectienaalden, piepschuim, chipszakken, tandenborstels, verfblikken en plastic speelgoed (hard plastic) zijn geen plastic+. Doe dit afval niet in uw plastic+container, dit maakt het verwerken van het afval lastig en kostbaar. Kijk voor welke producten wel en niet bij plastic+ horen op www.dar.nl/plastic+.

Tip: plastic+ kunt u niet alleen in uw plastic+container doen, maar ook gratis inleveren bij de gemeentewerf en milieustraat.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie over plastic+ op www.dar.nl/plastic+ of uw (digitale) afvalwijzer via www.dar.nl/afvalwijzer. Neem bij vragen contact op met klantencontactcentrum van Dar via 024-3716000 of info@dar.nl. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.