Nieuwsberichten augustus

 • Manifest voor meer positiviteit rondom jeugd

  31 augustus 2017

  De organisatie Social Brokers overhandigde woensdag 30 augustus aan wethouder Jan Kersten een manifest voor meer positiviteit rondom jeugd.

 • Oud papierinzameling in Ewijk

  30 augustus 2017

  Woont u in Ewijk? Vanaf september haalt de oud papiervereniging uw oud papier en karton voortaan elke eerste woensdag van de maand op. Zet uw oud papier en karton deze maand op woensdag 6 september vóór 7.30 uur aan de straat. De inzameling blijft overdag zoals u gewend bent.

 • Dit is Beuningen: Ron Budde

  29 augustus 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week Ron Budde op de locatie Weide Kerkenriet in Beuningen.

 • Het Beleef-Meer-Pad? Dat-Scheelt-Toch-Snel-30-Minuten-Route? WaalLaan?

  24 augustus 2017

  Op maandag 11 september openen de gemeenten Beuningen en Nijmegen samen met de provincie Gelderland de nieuwe snelfietsroute Nijmegen-Beuningen. Een prachtige route die u heel wat tijd bespaart. Zo’n mooie route heeft natuurlijk een passende naam nodig. Weet u een goede naam? Doe dan mee met de naamwedstrijd en maak kans op één van de drie GoPro-camera’s.

 • Tot eind augustus nog gratis inzameling taxussnoeisel

  24 augustus 2017

  Stichting Taxus Taxi is ook dit jaar weer actief met de inzameling van taxussnoeisel in Nijmegen. Elk voorjaar start de stichting weer actief met het inzamelen van het snoeisel voor de verwerking van de stof Taxol. Taxol word gebruikt voor chemotherapieën. Het seizoen is bijna voorbij. Taxus Taxi zamelt tot en met 31 augustus nog gratis taxussnoeisel in.

 • Omruilen plastic+container

  24 augustus 2017

  Vroeg u vóór 17 juli een ander formaat plastic+container aan bij Dar? Dan krijgt u in de week van 28 augustus een brief. Hierin staat wanneer Dar uw container omruilt en wat u daarvoor moet doen. Zet de plastic+container die u nu gebruikt op de omruildag voor 7.30 uur leeg aan de straat. Is uw container niet leeg, dan ruilt Dar uw container niet om.

 • Dit is Beuningen: Ger Loeffen en Willeke Guelen

  16 augustus 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week vertellen Ger Loeffen en Willeke Guelen in de 50e aflevering van de serie over hun favoriete plekken.

 • Plastic+: plastic, blik en pak samen in de bak!

  14 augustus 2017

  Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor plastic+: verpakkingsafval van plastic, blik en pak. Hiervan maken we nieuwe producten, zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken. Inwoners uit onze gemeente scheiden plastic+ al goed, maar het kan nog beter. Daarom geven wij u graag tips.

 • Tweede fase werkzaamheden Van Heemstraweg

  03 augustus 2017

  Maandag 14 augustus start de aannemer met de tweede fase van de werkzaamheden aan de Van Heemstraweg in Winssen. Tot en met 15 september is de weg voor en na het kruispunt met de Leegstraat afgesloten.

 • Dit is Beuningen: Piet van de Geer

  01 augustus 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Piet van de Geer aan het woord. Hij vertelt over zijn favoriete locatie, de Oude Toren in Winssen.

 • Verandering papierinzameling Ewijk

  01 augustus 2017

  Woont u in Ewijk en wordt uw oud papier op de eerste zaterdag van de maand opgehaald? Vanaf september verandert dit en haalt de vereniging in Ewijk uw oud papier voortaan op de eerste woensdag van de maand op.

 • Munitax op MijnOverheid.nl. Maakt u een account aan?

  20 juli 2017

  Munitax verstuurt alle aanslagen en verminderingen voortaan via de Berichtenbox van www.mijn.overheid.nl. Wilt u onze post ook digitaal ontvangen? Activeer dan uw account op www.mijn.overheid.nl.