Duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ een succes!

Op zaterdag 1 april vond de duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ plaats in het Zolderpark in Beuningen. Van 12.00 tot 16.00 konden inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden informatie krijgen over de Beuningse energievisie, energiebesparing, het verduurzamen van hun woning of bedrijf, in contact komen met bedrijven die duurzame oplossingen aanbieden en samen met hun kinderen de duurzame wereld van de toekomst ontdekken.

Wethouder Piet de Klein onthulde tijdens de opening het nieuwe logo van ‘Energiek Beuningen’, het overkoepelende beeldmerk voor de projecten en initiatieven die in het kader van de energievisie uitgevoerd gaan worden.

Logo Energiek Beuningen

Zelf aan de slag met duurzaamheid

De hele middag konden bezoekers inspiratie opdoen en informatie krijgen over verschillende onderwerpen:

Energievisie

Beuningen wil in 2040 als gemeente energieneutraal zijn. We wekken dan evenveel energie op als we afnemen. Welke stappen we hiervoor moeten zetten, staat beschreven in de energievisie ‘Energiek Beuningen’. Op 24 januari stelde de gemeenteraad van Beuningen de energievisie vast.

Werkgroepen energievisie

Een aantal energievisie-werkgroepen presenteerde plannen en ideeën voor een duurzaam Beuningen.

Bedrijvenmarkt

Lokale ondernemers gaven informatie over energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, pelletkachels en isolatie-oplossingen. Kijk voor informatie over bedrijven uit de regio op de website van Loket Duurzaam Wonen Plus.

Advies voor particulieren

U kon informatie en persoonlijk advies krijgen over het verduurzamen van uw eigen huis. Wat levert het plaatsen van dak-, vloer- of gevelisolatie bijvoorbeeld op en hoe kunt u uw woning energieneutraal maken? U kon meer te weten komen over subsidieregelingen en de duurzaamheidslening voor het verduurzamen van uw woning. Ook kon u in het ‘Huis van de toekomst’ kennismaken met nieuwe slimme technieken.

Kids-corner

Ook aan de jonge inwoners was gedacht. Wijkhelden Wendy en Wouter leerden kinderen dat veel afval geen afval is, maar een waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Het goed scheiden van afval is daarom belangrijk. Het Dijkmagazijn liet de kinderen kennismaken met techniek en duurzaamheid.