Nieuwsberichten april

 • Wekelijkse gft-inzameling

  19 april 2017

  Vanaf mei kunt u het gft-afval weer elke week aan de straat zetten. Zet u uw gft-container vóór 7.30 uur buiten? U voorkomt dan dat uw afval te laat aan de straat staat en niet meer wordt opgehaald. Vanwege de wekelijkse inzameling van gft-afval verandert de inzamelroute namelijk om het afval efficiënter in te zamelen.

 • Lintjesregen 2017

  26 april 2017

  Burgemeester Carol van Eert reikte op woensdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding uit aan drie inwoners uit de gemeente Beuningen. Hij deed dit tijdens de ‘Algemene gelegenheid’ ter gelegenheid van Koningsdag. Mevrouw Lamers-Willems en heren Markhorst en Gradussen, van harte gefeliciteerd!

 • Afsluiting t-splitsing Haagstraat

  25 april 2017

  Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 mei is de t-splitsing Haagstraat – Burgemeester Geradtslaan – Lindenstraat in Beuningen een week afgesloten voor al het verkeer. We passen de voorrangssituatie op de t-splitsing aan en vervangen het asfalt. In de nieuwe situatie verleent verkeer vanuit de Lindenstraat voorrang aan het verkeer uit de Burgemeester Geradtslaan en Haagstraat.

 • Dit is Beuningen: Sophie Vlaspoel

  26 april 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week is Sophie Vlaspoel aan het woord. Zij vertelt over haar favoriete locatie, de sportzaal van De Kloosterhof in Weurt.

 • Welke ondernemer volgt Petra en Michiel Benink van Rescope op?

  24 april 2017

  De gemeente Beuningen initieert dit jaar voor de 10e keer het jaarlijkse Business event met de verkiezing De Ondernemer van het Jaar Beuningen. Dit jaar voor de 10e keer! “Duurzaam Bedrijvig Beuningen Inspireert”.

 • Burenruzie voorkomen

  14 april 2017

  Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren. Bijvoorbeeld uw buurman die zijn bus voor uw huis parkeert, de buurjongen die harde muziek draait of de buurkinderen die luidruchtig spelen. Nu het weer lente is en we vaker naar buiten gaan, is het misschien wel hét moment om deze kleine irritaties bespreekbaar te maken. In dit bericht geven wij u tips.

 • Nog 2 beschikbare kavels voor bouw droomhuis

  20 april 2017

  Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) Beuningen zoekt voor 2 kavels in het plan nog naar geïnteresseerden voor de bouw van een droomhuis. Onder eigen regie, dus met een eigen architect en aannemer, bouwt u hier uw droomhuis. Helemaal afgestemd naar uw smaak en woonwensen.

 • Vakantie en leerplicht

  14 april 2017

  De vakantie is weer in zicht. Deze begint voor de basisscholen op maandag 24 april en duurt tot en met vrijdag 5 mei. Voor de meeste leerlingen binnen het voortgezet onderwijs begint het een paar dagen later op woensdag 27 april. (Check voor de zekerheid de website van de school).

 • Afsluiting Van Heemstraweg

  18 april 2017

  Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 april is de Van Heemstraweg tussen begraafplaats Haaghove en de bebouwde kom van Weurt afgesloten voor verkeer. In deze week brengen we nieuw asfalt aan op de Van Heemstraweg. Hiervoor moet wel het weer goed genoeg zijn. Week 18 en 20 zijn daarom reserveweken voor deze afsluiting.

 • Ambassadeur van je eigen toekomst

  13 april 2017

  Hoe zien huizen en scholen eruit in 2040? Hoe ziet jouw wijk eruit als je 30 jaar bent? Hoe zijn speelplaatsen ingericht en op welke manier reizen we? Deze en andere vragen besprak wethouder Piet de Klein woensdag 12 april met leerlingen van basisschool de Triangel in Beuningen. Samen met Het Dijkmagazijn verzorgde hij gastlessen om de leerlingen te laten nadenken denken over energie en een energieneutraal Beuningen in 2040.

 • Mantelzorgers in de gemeente Beuningen in het zonnetje gezet

  14 april 2017

  540 mantelzorgers in de gemeente Beuningen ontvangen komende dagen weer een leuke attentie. Op donderdag 13 april overhandigde wethouder Jan Kersten de eerste attentie aan mevrouw Moerman uit Weurt.

 • Dit is Beuningen: Nathalie Reyenga

  12 april 2017

  In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente. Deze week: Nathalie Reyenga bij de boomgaard op hoek van de Kloosterstraat en Dwars Hommelstraat.

 • Werkzaamheden Van Heemstraweg Beuningen - Weurt

  05 april 2017

  In april en mei voeren we werkzaamheden uit aan de Van Heemstraweg tussen Beuningen en Weurt. Tussen begraafplaats Haaghove en de bebouwde kom van Weurt maken we de weg en de kruisingen veiliger voor het (fiets)verkeer. Tijdens deze werkzaamheden passen we ook de t-splitsing met de Haagstraat – Burgemeester Geradtslaan – Lindenstraat aan.

 • Voorstel “Beuningen at the Beach” wint Beuningse Kindergemeenteraad

  14 april 2017

  Dinsdagavond 4 april vond de Kindergemeenteraad plaats. Achtenveertig leerlingen stemden voor het beste plan met als onderwerp “Samen maken wij Beuningen mooier”. Na een spannend debat won het projectvoorstel “Beuningen at the beach”. Dit project wordt binnenkort uitgevoerd.

 • Deel uw foto's met ons!

  31 maart 2017

  Onze gemeente heeft veel mooie plekken waar u foto’s kunt maken. Denk aan de prachtige natuur, het water en de dorpskernen. Iedere kern heeft zijn eigen karakteristieke en prachtige landschappen. Maakt u weleens foto’s in onze gemeente en wilt u deze graag aan anderen laten zien? Deel deze dan met ons! Wij plaatsen de foto’s dan regelmatig op onze website, social media of in brochures.

 • Duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ een succes!

  03 april 2017

  Op zaterdag 1 april vond de duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ plaats in het Zolderpark in Beuningen. Van 12.00 tot 16.00 konden inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden informatie krijgen over de Beuningse energievisie, energiebesparing, het verduurzamen van hun woning of bedrijf, in contact komen met bedrijven die duurzame oplossingen aanbieden en samen met hun kinderen de duurzame wereld van de toekomst ontdekken.

 • Standplaats langs de Vierdaagseroute

  18 april 2017

  De inschrijving voor de 101ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse is gestart. Wilt u op woensdag 19 juli tijdens de doorkomst door Beuningen langs de route eten of drinken verkopen? Dan moet u hiervoor een standplaats aanvragen bij Stichting Beuningen Sportief.