Wethouder Alwin Steeg: ‘Mooi dat wordt geïnvesteerd in voormalig Overvecht’

Het terrein van het voormalige Tuincentrum Overvecht op Shoppingpark de Heuve heeft een nieuwe eigenaar. Op social media vragen mensen zich af wat ervoor in de plaats komt. Ook de pers besteedt hier aandacht aan. Wethouder Economie Alwin Steeg licht toe wat er speelt. Vijf vragen (en antwoorden) over dit onderwerp.

Even terug in de tijd: wat speelt er als het gaat om het terrein?

Tuincentrum Overvecht heeft jarenlang op deze locatie gezeten. Na het sluiten daarvan is het terrein een tijd ongebruikt geweest. Niet lang geleden is dit in handen gekomen van een nieuwe eigenaar. We zijn natuurlijk enorm blij om te zien dat er weer een partij bereid is om te investeren in Beuningen.

Welke plannen heeft de nieuwe eigenaar met het terrein?

De eigenaar heeft het initiatief genomen om op het terrein enkele nieuwe winkelruimten te realiseren. Het is de bedoeling deze te gaan verhuren.

Wat voort soort winkels of bedrijven komen daar dan?

Welke dat precies zijn, kunnen we als gemeente nog niet zeggen. Wel is het zo dat in het huidige bestemmingsplan van Shoppingpark de Heuve precies staat omschreven welke bedrijven zich er mogen vestigen. Enkele voorbeelden daarvan zijn sanitair- en keukenbedrijven én winkels om woning en tuin te kunnen inrichten. Best een gevarieerd aanbod, dus. De nieuwe winkelformules moeten ook voldoen aan de eerder omschreven voorwaarden.

Moet de gemeente toestemming geven?

De gemeente moet de zogeheten omgevingsvergunning nog verlenen. Daarmee bedoelen we in dit geval een vergunning die toestaat dat er nieuwe gebouwen op die plek gaan komen.

Hoe lang duurt het nog totdat alles klaar is?

Daarover kunnen wij als gemeente niets zeggen. Het is aan de nieuwe eigenaar om met een plan van aanpak te komen. Wij hebben daar geen rol in. Maar we nodigen u natuurlijk wel van harte uit om met eigen ogen te zien welke winkels er nu al zijn gevestigd.