Column burgemeester Daphne Bergman

Deze vrijdag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag vieren we de prestaties van vrouwen op economisch, politiek en sociaal gebied wereldwijd.

We staan stil bij de vooruitgang die vrouwen hebben geboekt om ongelijkheid te verminderen, ook al is er in 2024 nog steeds werk aan de winkel.
 
Elk jaar heeft Internationale Vrouwendag een thema. Het thema van dit jaar is: ”Een wereld, duizend vrouwen”. Het gaat over de overeenkomsten, maar ook over de verschillen van vrouwen uit Nederland vanuit verschillende culturen. 
De afgelopen jaren is onze gemeente veel vrouwen met verschillende cultuurachtergronden rijker geworden. Elke cultuur brengt unieke perspectieven, tradities en gewoonten met zich mee. Het helpt ons om te groeien. Ik vind het mooi om te zien hoe we in Beuningen nieuwe mensen en culturen omarmen. 
 
Om Internationale Vrouwendag vrijdag goed te vieren is er op woensdag 13 maart een leuke avond georganiseerd in Bibliotheek Beuningen. Er is een wellness markt met bijvoorbeeld een nagelstyliste en een klankschalenworkshop. Ook is er een interview met bijzondere vrouwen. U bent van harte welkom om hier ook bij te zijn! Loop vanaf 19:00 uur vooral even binnen. De entree is gratis. 
 
Laten we op Internationale Vrouwendag onze waardering uitspreken voor de duizenden vrouwen die onze wereld kleur geven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat alle vrouwen zich in onze gemeente thuis voelen. 
Ik hoop u vrijdag te zien!
 
Daphne Bergman
Burgemeester Beuningen 
 
Daphne Bergman