Tips om bevriezing gft-container te voorkomen

Het blijft de komende dagen nog vriezen. Om te voorkomen dat uw gft-container vastvriest, geven we graag enkele tips.

Beschermingstips

  • Takje tussen de deksel: Stop een klein takje tussen de deksel van uw container. Zo voorkomt u dat deze vast komt te zitten.
  • Juiste plek: Zet uw GFT-container binnen of op een beschutte plek. Zo is de kans kleiner dat hij bevriest. Zorg dat u de container op de ophaaldag vóór 7.30 uur aan de straat zet.
  • Gebruik een krant of eierdoos: Leg na het legen van uw container een dunne krant of een eierdoos onderin. De krant en eierdoos nemen vocht op, waardoor de container minder snel vastvriest.
  • Alleen droog afval: Laat nat groente- en fruitafval, theezakjes en koffiepads eerst uitlekken voordat u deze in de container doet. Zo komt er minder vocht in uw gft-container en bevriest het minder snel.

Let op: Gebruik geen zout of antivriesmiddel in uw gft-container. Daardoor kan Dar het groente-, fruit en tuinafval namelijk niet hergebruiken als compost.

Wekelijkse inzameling gft

Sinds 1 januari haalt Dar elke week het gft-afval in onze gemeente op. Is er een restje bevroren gft-afval in uw container achtergebleven? Dan kunt u de container volgende week weer aan de straat zetten. Kijk in de afvalkalender van Dar voor uw ophaaldagen.