Ontdek het Dierenbeweegpad in Winssen

Stamp als een olifant, trippel als een muis en spring als een kangoeroe. In Winssen kunt u vanaf nu het Dierenbeweegpad lopen. Dit is een wandelroute voor kinderen tussen 1 en 6 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s en verzorgers. Kinderen zoeken tijdens het wandelen, steppen of met de loopfiets naar speciale stoeptegels, zoals een tegel met een olifant, muis of kangoeroe. Hier staan dierenopdrachten op. De kinderen van De Wegwijzer openden het pad afgelopen week.

De route is ongeveer 1 kilometer en start vanaf De Wegwijzer. 
Het team van KION-kinderopvang De Wegwijzer werkte mee aan de route. Clustermanager bij KION, Selma de Bruijne: "Het Dierenbeweegpad nodigt kinderen uit om op ontdekkingstocht uit te gaan. Lekker in de buitenlucht bewegen wordt zo nog leuker. Ik weet zeker dat de kinderen in Winssen er veel plezier aan gaan beleven.”

Routes 

Het Dierenbeweegpad in Winssen is een initiatief van Beuningen Samen in Beweging, KION Kinderopvang De Wegwijzer en de gemeente Beuningen. Dit is het tweede Dierenbeweegpad; in september 2023 werd er al een Dierenbeweegpad geopend in Beuningen. De routes voor de paden zijn te vinden op de website van Beuningen Samen in Beweging.