Lever hard plastic apart in bij de gemeentewerf

Voorwerpen van hard plastic levert u vanaf nu ook gratis in bij de gemeentewerf in Beuningen.

Werfmedewerker Ger helpt inwoners dagelijks bij het goed sorteren en scheiden van hun spullen op de gemeentewerf. Ger vertelt: “Veel inwoners doen hun best hun afval zo goed mogelijk te scheiden. We zagen dat in de plastic+container ook grote voorwerpen belandden van hard plastic. Hierdoor werd de container af en toe afgekeurd. Dat betekent dat de inhoud bij het restafval verbrand moet worden. Dat is enorm zonde van de grondstoffen en de extra kosten die dit met zich meebrengt”. 

Weet u wat het verschil is tussen hard plastic en plastic+?

Ger vertelt het u graag: “Alleen verpakkingsmateriaal van plastic, blik en pak hoort thuis bij plastic+. Alle andere voorwerpen, zoals tuinmeubels, plastic dozen en kratten, speelgoed en bloempotten horen in de container voor hard plastic. U kunt vanaf nu dus ook hard plastic gratis inleveren bij de gemeentewerf. Daarom doe ik een dringende oproep aan alle inwoners om hard plastic voorwerpen die geen verpakkingsafval zijn in de container voor hard plastic te doen.” Helpt u Ger ook mee het afval nóg beter te scheiden?

Afvalscheiden is soms best lastig!

“Twijfelt u bij welke afvalstroom uw product hoort? Dan kunt u mij op de gemeentewerf altijd om raad vragen. En thuis of onderweg vindt u in de Dar-app en op www.dar.nl/afvalwijzer waar welk afval hoort”, aldus Ger.

Openingstijden gemeentewerf

De gemeentewerf is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur. Hier levert u gratis afvalsoorten en restafval (betaald) in. U vindt de gemeentewerf aan Van Heemstraweg 95 in Beuningen. Denk aan uw afvalpas als u restafval wegbrengt. Is er op uw adres nog geen afvalpas? Vraag deze dan aan via www.dar.nl/afvalpas.


Werfmedewerker Ger bij de nieuwe afvalcontainer voor hard plastic.