Extra drukte door paspoortpiek: maak op tijd een afspraak

Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? Maak dan op tijd een afspraak om een nieuw reisdocument aan te vragen. Vanwege de 'paspoortpiek' verwachten we extra drukte en kan het langer duren voordat u terecht kunt voor een afspraak. Houd hiermee rekening als u een nieuw reisdocument nodig heeft.

Een piek in het aantal aanvragen

In 2024 hebben veel mensen een nieuw reisdocument nodig. Dat heeft een reden: in maart 2014 veranderde de geldigheidsduur van een paspoort en identiteitskaart. Sinds dat moment zijn reisdocumenten voor volwassenen tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. Veel mensen hebben dat moment afgewacht. Dat zorgde voor een enorme piek in het aantal aanvragen. Die extra drukte verwachten we nu weer. Alle paspoorten en identiteitsbewijzen van toen verlopen namelijk in 2024.

Reisdocument aanvragen

Een paspoort of identiteitskaart vraagt u altijd persoonlijk aan bij de gemeente. Maak hiervoor een afspraak via www.beuningen.nl/afspraakmaken of bel met telefoonnummer 14 024. Bij het maken van een digitale afspraak leest u ook welke zaken u moet meenemen. Na vijf werkdagen haalt u uw reisdocument op afspraak op in het gemeentehuis. Heeft u een afspraak gemaakt, maar wilt u hiervan geen gebruik meer maken? Zeg deze dan af, zodat uw plek vrijkomt voor iemand anders.