Verzamelcontainer Dar vol of storing?

U brengt afval naar een verzamelcontainer in de buurt. Bijvoorbeeld glas naar een glascontainer, textiel naar een textielcontainer of luiers naar een luiercontainer. Soms zit een verzamelcontainer vol of heeft de container een storing. Wat kunt u dan doen?

Gebruikt u een verzamelcontainer die u opent met uw afvalpas? Dan kunt u ook gebruikmaken van een reservecontainer. Soms staan er meerdere containers op een locatie en staat uw reservecontainer hier ook. Voor elk adres is er een reservecontainer. Op www.dar.nl/containers vindt u een kaart met locaties van de verzamelcontainers. Hier vindt u ook naar welke reservecontainer(s) u uw afval brengt als de verzamelcontainer vol is of een storing heeft.

Maak een melding bij Dar

Om de storing op te lossen of te zorgen dat Dar de verzamelcontainer leegt, maakt u een melding via www.dar.nl/melding. Op iedere verzamelcontainer zit een groen bordje met een nummer. Meestal op de voorkant en onderaan op de verzamelcontainer. Geef bij het doorgeven van de storing altijd dit nummer door. Zo weet Dar om welke verzamelcontainer het gaat en kan zij de storing zo snel mogelijk oplossen en de verzamelcontainer weer legen. Namens Dar alvast bedankt voor het doorgeven.