Gratis cursus Politiek Actief

Wat doet de gemeente? Wie neemt welke besluiten? Wat doet een raadslid? Hoe heeft u als inwoner invloed? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de gratis cursus Politiek Actief.

Het is best lastig om te begrijpen hoe de gemeentelijke politiek werkt. Wat doet de gemeenteraad en waarvoor is het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk? Ontdek het want lokale politiek is belangrijk én leuk!

Voor wie?

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over de gemeentelijke politiek. Of die nadenkt om iets in de lokale politiek te gaan doen, maar niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. 

Tijdens de cursus maakt u op een makkelijke manier kennis met onze gemeenteraad en het werk als raadslid. Raadsleden vertellen ervaringen uit de praktijk. 

Of u na afloop van de cursus ook aan de Beuningse politiek mee gaat doen, is aan u. 

Wanneer

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die worden gegeven door ProDemos. Alle inwoners van onze gemeente mogen zich aanmelden. De bijeenkomsten vinden plaats op: 

  • Donderdag 16 november van 19:30 uur tot 22:00 uur: Introductie en algemene staatsinrichting
  • Donderdag 30 november van 19:30 uur tot 22:00 uur: De gemeente
  • Donderdag 7 december van 19:30 uur tot 22:00 uur: Debatteren
  • Donderdag 14 december van 19:30 uur tot 22:00 uur: De gemeenteraad
  • Dinsdag 19 december van 19:00 uur tot 22:00 uur: Gemeentefinanciën en het bijwonen van een raadsvergadering 

De cursus is in het gemeentehuis. Het maximum aantal deelnemers is 30. 

Doet u mee? 

Aanmelden kan door voor 28 oktober te mailen naar griffie@beuningen.nl. Geef hierin uw contactgegevens. Dan neemt onze griffie snel contact met u op met meer informatie.