Beuningen is een regenboogpad rijker!

Sinds vandaag ligt er een kleurrijk regenboogpad op het voetgangersgedeelte van het Mauritsplein in het centrum van Beuningen.

Idee van de kinderburgemeester

Dit regenboogpad is op initiatief van onze voormalige kinderburgemeester Siem Kregting. Siem maakte zich tijdens zijn ambtsjaar hard voor het tegengaan van pesten. Zijn boodschap was (en is) dan ook: iedereen moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht je kleur, geloof, geaardheid en waar je vandaan komt. 

Om pesten tegen te gaan, introduceerde Siem eerder dit jaar op elke basisschool in onze gemeente de Toffe Perenboom. In deze boom kunnen kinderen complimentenkaartjes voor elkaar hangen. Tenslotte is elkaar complimenten geven veel leuker dan elkaar pesten. 
Een andere manier om op een positieve manier aandacht te vragen voor diversiteit, en zo hopelijk pesten tegen te gaan, is volgens Siem een regenboog zebrapad in Beuningen. Ook dit initiatief van Siem wordt breed ondersteund door ons college. Want in gemeente Beuningen vinden we het belangrijk dat iedereen erbij hoort, zich veilig voelt en mee kan doen.

Een regenboog zebrapad heeft nogal wat voeten in aarde qua verkeersveiligheid. Daarom is gekozen voor een regenboog looppad op die specifieke locatie.

Feestelijke opening

Burgemeester (waarnemend) Corry van Rhee-Oud Ammerveld opent woensdag 13 september samen met Siem op feestelijke wijze het regenboogpad. Burgemeester (waarnemend) van Rhee-Oud Ammerveld: ”Het regenboogpad en de Toffe Perenboom stralen precies uit waar gemeente Beuningen voor staat, namelijk Beuningen maken we samen! Daar hoort iedereen bij, op een positieve manier. Wat mooi dat de kinderburgemeester bij zijn vertrek echt iets tastbaars achterlaat wat zo goed past.”

Guus onderstreept het initiatief

Siem heeft aan het begin van dit nieuwe schooljaar het kinderburgemeesterschap overgedragen aan Guus Aalbers. Siem is blij dat hij de opening van het regenboogpad toch zelf kan en mag doen. Het is een mooie, blijvende herinnering aan zijn missie.

Onze nieuwe kinderburgemeester, Guus Aalbers, is ook bij de feestelijke opening aanwezig. Hij vindt het namelijk belangrijk om aandacht te blijven vestigen op het accepteren van diversiteit. 

Regenboogconferentie

Op 2 november is gemeente Beuningen gastgemeente tijdens de regionale regenboogconferentie in Slot Doddendael. De organisatoren van de conferentie zijn blij met dit initiatief van Siem en met het feit dat gemeente Beuningen dit regenboogpad mogelijk heeft gemaakt.