College liep de Sunset March

Op maandagavond 2 oktober liep het Beuningse college van burgemeester en wethouders samen met het Veteranen Platform Beuningen de Sunset March op stadsbrug De Oversteek in Nijmegen.

Bij zonsondergang werden de 48 lichtmasten die aan beide zijden van de brug staan in paren na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Totaal duurde het ontsteken van alle lichten bijna 12 minuten. Na afloop van de Sunset March werd in een speciale ceremonie een groet gebracht bij het monument op de Oosterhoutsedijk aan de noordzijde van de Waal. De collegeleden en het Veteranen Platform Beuningen legden bloemen bij het monument en trompettist Han Arends van de Weurtse muziekvereniging N.A.G. speelde de taptoe.

Sinds oktober 2014 loopt iedere dag een veteraan de Sunset March op de Oversteek. Dit is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten voor de vrijheid van Nederland. Maar ook aan alle andere militairen die zich inzetten voor onze vrijheid. Wilt u ook een keer meelopen? Kijk voor meer informatie op www.sunsetmarch.nl.