Aanvragen energietoeslag 2023 kan vanaf 1 november

De energietoeslag 2023 is een bedrag van € 800 netto voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsgrens. Dit is voor deze huishoudens een éénmalige bijdrage vanuit het Rijk in het compenseren van de gestegen energiekosten.
Voor huishoudens met een inkomen tussen 120% en 130% van de bijstandsgrens stellen wij als gemeente zelf een tegemoetkoming in de energiekosten van € 500 netto beschikbaar. Dit noemen we een gedeeltelijke energietoeslag 2023.

Automatisch uitbetaald

Huishoudens waarvan wij het inkomen kunnen vaststellen en waarvan wij weten dat zij aan de inkomensvoorwaarden voldoen, krijgen de energietoeslag 2023 automatisch uiterlijk 1 november op hun rekening. Zij hoeven hiervoor dus geen aanvraag in te dienen. Dit geldt bijvoorbeeld als deze huishoudens een bijstandsuitkering van ons ontvangen.

Aanvragen

Denkt u dat u in aanmerking komt voor de (gedeeltelijke) energietoeslag 2023 en heeft u geen uitkering van de gemeente of een AIO-aanvulling op uw AOW-uitkering? Vraag dan de energietoeslag 2023 aan op deze website. Dit kan van 1 november 2023 tot 31 juli 2024. 

Meer informatie

Om zeker te weten of u in aanmerking komt voor de energietoeslag of om te lezen welke documenten u bij de aanvraag moet aanleveren klikt u op de button Energietoeslag op onze voorpagina.