Statiegeldactie voor Stichting Opkikker

In december staat Omroep Gelderland volledig in het teken van Stichting Opkikker. Het streven is om in deze maand zoveel mogelijk statiegeldflesjes en -blikjes in te zamelen voor dit goede doel. Omroep Gelderland roept daarom alle Gelderlanders op om een inzamelactie te starten en de komende maand zoveel mogelijk statiegeld te doneren aan Stichting Opkikker. Ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen is een van de inzamelingspunten.

Vanaf december zijn er verschillende inleverpunten te vinden in Gelderland waar statiegeldflesjes en -blikjes gedoneerd kunnen worden aan Stichting Opkikker. Ook is het mogelijk om nu al zoveel mogelijk flessen en blikjes te sparen en deze in te leveren in de actieweek, die van 18 t/m 24 december plaatsvindt bij Omroep Gelderland. Alle inzamelpunten zijn terug te vinden op de website van Omroep Gelderland

Inzamelactie starten

Naast het doneren van statiegeld is het ook mogelijk om een eigen inzamelactie te starten. Kom samen met school, de sportvereniging, de buurt of een ander initiatief in actie en zamel zoveel mogelijk flesjes en blikjes in. Uiteraard mag u ook alleen een actie starten. Wilt u meedoen? Meld uw inzamelactie aan en ontvang een promotiepakket om uw actie in de spotlights te zetten. De actie die de meeste flessen en blikjes inzamelt maakt kans op een prijs.

Actieweek

Hoewel er de hele maand december statiegeldflesjes en -blikjes gedoneerd kunnen worden, wordt er van 18 t/m 24 december een grote actieweek georganiseerd. Omroep Gelderland trekt dan de provincie in om op verschillende plekken zoveel mogelijk flesjes en blikjes in te zamelen. Daarnaast bent u ook op de locatie van Omroep Gelderland in Arnhem van harte welkom om flesjes en blikjes in te leveren. De deuren zijn dagelijks van 08.30 tot 17.30 uur geopend. 

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker geeft lichtpuntjes aan een gezin waarvan één of meerdere kinderen ziek zijn. Met speciale Opkikkerdagen wordt een gezin een hele dag in de watten gelegd. De stichting ontzorgt hen met een activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden.  

Alle informatie over deze actie is terug te vinden op de website van Omroep Gelderland. De Statiegeldactie voor Stichting Opkikker is onderdeel van het tv-programma Kerst vier je samen, dat van 18 t/m 24 december dagelijks te zien is vanaf 17.15 uur op TV Gelderland.