Orange the World

Afgelopen donderdag heeft burgemeester Daphne Bergman de Orange the World vlag gehesen. Met Orange the World wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen en meisjes.

Deze actie begint op 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) en eindigt op 10 december (de Dag van de Rechten van de Mens).
 
Oranje is de kleur van Orange the World. Deze kleur staat voor de zonsopgang; een nieuwe dag in een wereld zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Over de hele wereld worden veel verschillende gebouwen oranje verlicht. Ook in onze gemeente gebeurt dat. Het gemeentehuis in Beuningen en de kerken en de molen in Beuningen en Weurt zijn oranje gekleurd tijdens Orange the World. Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal helpt ons daarbij. Misschien ziet u wel de oranje handjes op de grond in het centrum van Beuningen. Deze liggen er ook om aandacht te vragen voor Orange the World.
 

Veilig, overal en altijd

Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plekken; op straat, bij het uitgaan, op het werk, in het openbaar vervoer, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Het thema van dit jaar is dan ook: “Veilig, overal en altijd”. Met dit thema willen we mensen bewust maken dat verschillende vormen van geweld overal in de samenleving plaatsvinden. U kunt op al deze plekken helpen door een #medestander te zijn. Bijvoorbeeld door een teamgenoot te helpen met melden van grensoverschrijdend gedrag op uw sportclub. Met z’n allen kunnen we geweld te wereld uit helpen. 
 

#medestander

Ook u kan onderdeel worden van de oplossing. Dit doet u door een medestander te worden in de strijd tegen geweld. Onderteken de #medestanderpledge op de website van Orange the World. Hiermee geeft u aan dat u zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden als individu, professional, vriend, teamgenoot, buur of collega. Als medestander krijgt u een speciale nieuwsbrief met veel praktische tips over wat u kunt doen in uw dagelijks leven om geweld en intimidatie tegen vrouwen te helpen voorkomen en stoppen.