Aftrap High Five bij basisschool De Dromedaris

Sinds eind oktober kunnen de kinderen van De Dromedaris gebruikmaken van hun gloednieuwe school. Ook rondom de school zijn veranderingen aangebracht. Een nieuwe school en een nieuwe schoolomgeving zijn natuurlijk even wennen, maar ook meteen een goed moment om ouders en kinderen op speelse wijze warm te laten lopen om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Daarom is vandaag de actie High Five gestart.

Bij de school staan palen en poortjes. Met een tag aan de fiets, sleutelbos of tas kunnen kinderen iedere dag bij deze palen en poortjes punten scoren als ze lopend of met de fiets komen. Met deze punten kunnen zij via de website High-Five leuke beloningen verdienen. Superheld Five kwam naar de Dromedaris om de kinderen uit te leggen hoe de actie werkt. 

Gemeente blij met actie 

De gemeente hoopt dat veel kinderen met de fiets of te voet naar school komen. Dat helpt bij een veilige schoolomgeving, minder verkeersopstoppingen en een afname van de parkeeroverlast in de buurt. Daarnaast is het natuurlijk gezond om op de fiets of te voet naar school te gaan. Om deze actie te ondersteunen heeft de gemeente daarom een financiële bijdrage gedaan.