Controle hondenbelasting in onze gemeente

Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij de aanschaf van een hond moet u binnen 14 dagen aangifte doen. Vaak wordt dit vergeten. Vanaf 5 juni tot halverwege juli 2023 controleert Munitax voor onze gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting. Die controle is tegelijkertijd ook in de gemeenten Druten, Heumen en Wijchen.

Het kan dus zijn dat een controleur van Munitax in die periode bij u aanbelt. De controleurs zullen zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat door Munitax is afgegeven.

Bent u niet thuis en vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor geen aangifte is gedaan, dan laat hij een brief achter. In deze brief staat hoe u op de website van Munitax alsnog aangifte kunt doen van uw hond. Ook als de hond die is aangetroffen niet van u is, moet u hier melding van maken bij Munitax. 

Hond aangeven

Uw hond(en) aangeven kan op de website www.munitax.nl/hondenbelasting. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. 

Ook uw hond(en) afmelden kan op www.munitax.nl/hondenbelasting

Lukt het u niet om online aangifte te doen, dan kunt u bij Munitax een papieren aangifteformulier aanvragen. Hiervoor belt u op werkdagen naar telefoonnummer 024 - 678 09 62.