Benoeming Corry van Rhee-Oud Ammerveld tot waarnemend burgemeester gemeente Beuningen

Mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld is vandaag door commissaris van de Koning John Berends benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen. Zij vervangt vanaf maandag 5 juni burgemeester D.A. Bergman die zich eerder dit voorjaar heeft ziekgemeld.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld (66 jaar, wonende in Tiel) was tot 30 maart 2023 waarnemend burgemeester van de gemeente Druten. Daarvoor was zij waarnemend burgemeester van de gemeente West Maas en Waal en van de gemeente Scherpenzeel. Eerder in haar carrière was zij in de gemeente Tiel actief als raadslid, fractievoorzitter en vervolgens wethouder.

De huidige burgemeester van Beuningen, Daphne Bergman, heeft laten weten haar taken als burgemeester tijdelijk te moeten neerleggen in verband met gezondheidsklachten. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, John Berends, heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Beuningen besloten om mevrouw Van Rhee-Oud Ammerveld als waarnemend burgemeester te benoemen tot de terugkeer van burgemeester Bergman. Dit zal naar verwachting in oktober 2023 zijn.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

Benoeming Corry van Rhee-Oud AmmerveldWaarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld en commissaris van de Koning in de provincie Gelderland John Berends.
Waarnemend burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld en commissaris van de Koning in de provincie Gelderland John Berends.