Geen wekelijkse inzameling gft in zomervakantie

Van mei tot en met november haalt Dar normaal gesproken iedere week het groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) op. Door personeelstekort is dat dit jaar in de maanden juli en augustus helaas niet mogelijk. Dar komt deze maanden één keer in de twee weken langs om de gft-container te legen. In juli en augustus haalt Dar wel elke week het gft-afval van inwoners van hoogbouw op.

Waarom komt Dar in juli en augustus niet wekelijks?

Ook in de afvalsector is het moeilijk om aan personeel te komen. Dar heeft hier helaas al een tijd mee te maken. Tot nu toe heeft Dar ondanks personeelstekort nog geen routes voor het ophalen van afval in de Dar-regio hoeven schrappen. Hier komt in de vakantiemaanden juli en augustus van dit jaar verandering in. Er zijn in deze maanden helaas onvoldoende chauffeurs en beladers voor het wekelijks ophalen van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

Wat kan ik doen tegen een stinkende groene bak?

In de zomer komt Dar met allerlei tips om stank en overlast van gft-afval zoveel mogelijk te beperken. Deze zijn dan te vinden op www.dar.nl/afvalwijzer en in de Dar-app. Ook zullen wij tips delen in het gemeentenieuws en op onze social media-kanalen.

Wanneer wordt de groene bak wel wekelijks geleegd?

In mei, juni, september, oktober en november haalt Dar in onze gemeente zowel wel wekelijks het gft-afval op. In juli en augustus haalt Dar wel elke week het gft-afval van inwoners van hoogbouw op.

Ontvang een melding wanneer de gft-container aan de straat kan

In mei en juni wekelijks, dan tweewekelijks in juli en augustus en in september, oktober en november weer wekelijks: bent u bang dat u straks niet meer weet wanneer de bak nu wel of niet aan de straat mag? Bekijk dan de afvalwijzer of download de Dar app. Voordeel van de app is dat deze u een melding stuurt, zo mist u nooit meer een ophaalmoment.

Vragen of meer informatie?

Kijk voor meer informatie over het scheiden en ophalen van gft-afval op www.dar.nl/gft. Of neem contact op met het klantencontactcentrum van Dar via info@dar.nl of telefoonnummer 024 371 60 00.