UITNODIGING: In gesprek met Oekraïense vluchtelingen op donderdag 29 juni

Sinds juli 2022 wonen er zo’n 210 mensen uit Oekraïne in Beuningen. Zij zijn gevlucht omdat hun eigen land niet veilig meer is.

Wij bieden deze vluchtelingen onderdak op noodopvanglocatie Asdonck. Naast wonen, werken deze mensen in en om Beuningen, gaan kinderen naar school, leren ze Nederlands en doen ze hun boodschappen. Ze nemen dus deel aan de samenleving en zijn onderdeel van onze Beuningse gemeenschap.
 

Nieuwe inwoners, wat betekent dat voor u?

De komst van deze nieuwe inwoners betekent iets voor alle Beuningenaren.  Wij vroegen daarom de Stichting Proment een dialoogavond te organiseren. Tijdens deze avond kunnen u als ‘oud’ inwoner en de nieuwe Oekraïense inwoners met elkaar in gesprek. 
 

Luisteren over de grens heen

Door te leren luisteren naar wat de ander te vertellen heeft, kun je elkaars gedrag en wensen beter begrijpen. Proment daagt u deze avond uit om naar uzelf te kijken alsof u in de schoenen van de ander staat. En te kijken en luisteren naar de ander alsof u het zelf bent. Het resultaat is meer onderlinge betrokkenheid en het groter maken van het sociale netwerk.
 

Alle inwoners en ondernemers van onze gemeente zijn van harte uitgenodigd tijdens deze dialoogavond!

Wanneer: donderdag 29 juni, 20.00 – 22.00 uur
Waar: Theater de Molen, Molenstraat 54, Beuningen