Burgemeester Van Rhee - Oud Ammerveld: Mag ik me even aan u voorstellen?

Graag stelt burgemeester Corry van Rhee - Oud Ammerveld (waarnemend) zich aan u voor.

Foto van burgemeester Corry van Rhee - Oud Ammerveld

Foto door: Rob Acket 

Ik ben Corry van Rhee-Oud Ammerveld, 66 jaar en getrouwd met Will van Rhee. Wij wonen in Tiel in een dijkhuisje op een prachtige plek direct aan de Waal. Wij hebben samen 2 zonen en 1 dochter. Sinds 2 jaar ben ik oma van 2 kleine jongetjes die een week na elkaar zijn geboren. De ene woont in Friesland en de andere in Naarden, dus oppas-oma zijn zit er voor mij niet in. 

Vandaar dat ik alle tijd heb voor andere dingen die ik graag doe, zoals burgemeester zijn. Sinds 3 weken ben ik de tijdelijke burgemeester van gemeente Beuningen. Als u het plaatselijke nieuws volgt, dan heeft u dat vast al gelezen.

Burgemeester Daphne Bergman heeft gezondheidsklachten en het is voor haar prettig om zonder tijdsdruk te kunnen herstellen. Het is fijn om daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen, door de taken van burgemeester Bergman een paar maanden over te nemen. 

Ik was vaker waarnemend burgemeester. Tot maart van dit jaar bijvoorbeeld in de buurgemeente Druten. In de vier jaar dat ik daar mocht zijn, heb ik het land van Maas en Waal en de regio Nijmegen goed leren kennen. Ik doe mijn best om in korte tijd ook veel over de gemeente Beuningen te leren. 

Omdat ik hier maar een paar maanden zal zijn, komt er geen uitgebreide kennismakingsronde. Maar op de momenten die belangrijk zijn voor de gemeente, voor organisaties of voor individuele inwoners zal ik er zeker zijn!

Mijn eerste indruk is dat ik dat met veel plezier zal doen. Ik voel me heel erg welkom in Beuningen en de eerste contacten zijn hartelijk en warm.  
 
Vanaf hier wens ik u een fijne zomer en wie weet treffen we elkaar bij ‘Down The Rabbit Hole’ of de roze woensdag!