Steunmaatregelen energielasten

Steeds meer bedrijven en maatschappelijke organisaties komen in financiële problemen door de stijgende energiekosten. Helaas ook in onze gemeente. Om hen te ondersteunen is er voor deze bedrijven en organisaties de Subsidieregeling Compensatie Energiekosten.

Compensatie Energiekosten MKB 2023

Voor het MKB in onze gemeente is een totaalbedrag van € 30.000,- beschikbaar. Bedrijven die in hun voortbestaan worden bedreigd door de energiecrisis kunnen € 1.000,- compensatie voor de sterk gestegen energiekosten aanvragen. Dit betekent dat we maximaal 30 MKB-bedrijven tegemoet kunnen komen in de stijgende kosten.  De ondersteuning is bedoeld voor bedrijven met de hoogste nood als een éénmalige overbrugging naar landelijke regelingen die later dit jaar ingaan.

U kon van 27 februari tot en met 12 maart 2023 subsidie aanvragen.

Compensatie Energiekosten maatschappelijke organisaties 2023

Voor maatschappelijke organisaties is totaal € 100.000,- beschikbaar. Organisaties die in hun voortbestaan worden bedreigd door de energiecrisis kunnen compensatie voor hun sterk gestegen energiekosten aanvragen. Het beschikbare bedrag is niet toereikend om alle problemen op te lossen. De ondersteuning is bedoeld als een éénmalige overbrugging naar landelijke regelingen die later in 2023 ingaan.

U kon van 27 februari tot en met 20 maart 2023 subsidie aanvragen.