Online workshops ‘Kachel stoken met minder overlast’

Op maandagavond 13 februari en donderdagavond 16 maart kunt u als inwoner meedoen aan de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’. Deze gratis workshops zijn van 19.30 -21.00 uur. Natuur en Milieu Gelderland verzorgt de workshops.

Aanmelden kan op www.natuurenmilieugelderland.nl/agenda

Hoe beperkt u de rook- en geuroverlast voor uw buren als u de openhaard of houtkachel gebruikt? Dat leert u als deelnemer in de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’.

In de workshop hoort u onder andere wat goed hout is, hoe u de kachel of openhaard goed aanmaakt, wanneer u wel en niet moet stoken en wat het aanbod is aan rookfilters en katalysators (die verminderen de uitstoot van schadelijke stoffen). Tijdens de workshop is er gelegenheid om vragen te stellen. Zelfs ervaren stokers zeggen veel van de workshop op te steken. Dat geldt ook voor bijna alle deelnemers. Ruim 85% van hen geeft aan de adviezen ook zeker toe te passen.

Houd rekening met elkaar

Bij houtstook komt rook vrij. Daar zitten helaas fijnstof en andere schadelijke stoffen in. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen hebben hier last van. De manier van stoken bepaalt hoeveel rook er vrijkomt en hoe schadelijk deze is voor de gezondheid.

We ademen allemaal het liefst schone lucht in. De beste oplossing is dan om geen hout te stoken. Maar door de stijgende energieprijzen neemt het gebruik van houtkachels en openhaarden sterk toe. Laten we samen de lucht zo schoon en gezond mogelijk houden. Wilt u weten hoe u dat doet? Meld u aan voor deze workshop.

Meer over houtstook

Op de pagina Houtstook op deze website leest u meer over veilig en gezonder stoken.