Heuvepark aantrekkelijker voor vogels én bewoners

Afgelopen zomer zijn we gestart met het opknappen van het Heuvepark in Beuningen. Het Heuvepark is het grootste park van de gemeente. Het doel van het project is om het park aantrekkelijker te maken en waar dit kan de biodiversiteit te verhogen.

Dit doen we bijvoorbeeld door een aantal nieuwe ‘struinpaden’ aan te leggen in het park. U kunt nu door de prachtige oude boomgaard lopen. De vrijwilligers van Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen onderhouden al jaren vakkundig deze boomgaard. Ook plaatsen we in het voorjaar van 2023 een extra picknickbank in de boomgaard. Zo kan u hier lekker ontspannen. De verharde asfaltpaden knappen we waar nodig op.
 

Aantrekkelijker voor vogels en vlinders

Ook hebben we het maaibeheer aangepast in overleg met de Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen. Insecten halen voordeel uit een verschillende manier van maaien. Dit geeft het park een meer natuurlijke sfeer. Daarnaast hebben we de afgelopen weken een aantal ‘vogelbosjes’ geplant. Deze bosjes moeten ervoor zorgen dat er meer schuil- en voedselgelegenheden in het park zijn voor vogels en insecten. 
 
Omdat het Heuvepark een archeologisch rijksmonument is, planten we er géén nieuwe bomen. Daarom is gekozen voor verschillende struikvormers die thuishoren in dit gebied zoals meidoorn, kornoelje en egelantier. De egelantier is een wilde roos met prachtige roze bloemen die naar appeltjes ruiken. Wethouder voor groen en duurzaamheid Pascal Cobussen zegt hierover; “In de gemeente Beuningen werken we hard aan het herstel van de biodiversiteit. En hoe mooi is het om in je eigen dorp te genieten van al dat groen.”  
 

Opschonen watergangen en dode bomen

Tot slot schonen we de watergangen aan de kant van de Krommehoekstraat op. Ook verwijderen we dode essen uit het bosje. De groeiplaatsen van deze essen worden vanzelf weer opgevuld door andere bomen. 
 

Het Heuvepark

Het Heuvepark is ongeveer 20 voetbalvelden groot, en daarmee het grootste park van de gemeente Beuningen.
 
 
Wandelpaden_Heuve