Lichtjesavond 2023

Vrijdag 15 december was de Lichtjesavond in het centrum van Beuningen.

Ons college van burgemeester en wethouders organiseerden deze avond samen met de winkeliers van Beuningen. Het was een Buitengewoon Beuningse gezellige avond!
Dank aan alle winkeliers, Hart van Beuningen, vrijwilligers en alle bezoekers die deze Lichtjesavond tot een succes hebben gemaakt! 
 
De burgmeester en wethouders hebben ook een kerstwens uitgesproken tijdens de Lichtjesavond. Je leest ze hieronder: 

 

Burgmeester Daphne Bergman

December is de maand waarin we gezellig samenkomen. Maar ook een maand met lange donkere avonden. Fijn dat u er allemaal bent voor deze Lichtjesavond. 2023 was een veelbewogen jaar met dieptepunten, maar zeker ook met hoogtepunten. We willen vanavond graag, samen met u, terugkijken naar de verschillende lichtpuntjes die het afgelopen jaar had. En waar kunnen we dat beter doen dan in het gezellig verlichte centrum van ons mooie Beuningen. 
 
Mijn wens voor het nieuwe jaar is dat we in gesprek blijven met elkaar. Juist als we het moeilijk vinden of we elkaar niet meer goed begrijpen. We blijven naar elkaar omkijken en houden onze compassie voor mensen en de wereld. Beuningen maken we samen. Ik hoop dat we dat vanavond maar weer eens kunnen laten zien. En dat u natuurlijk vooral kan genieten van een leuke, gezellige avond met elkaar. 
Ik wens iedereen een gezond, gelukkig en hoopvol 2024!
 

Wethouder Pascal Cobussen

Ook al is het nu gelukkig niet zo koud, vind ik het belangrijk dat iedereen vanavond thuis kan komen in een warm huis. Verstandig omgaan met energie brengt uitdagingen met zich mee. Maar het laat ons ook zien dat duurzame alternatieven kunnen helpen. 
Ik wens dan ook een warm huis voor iedereen in 2024. Ik hoop dat we volgend jaar samen stappen gaan zetten in de verduurzaming van woningen in onze mooie gemeente.
 

Wethouder Alwin Steeg

Wat ik zo mooi vind aan onze Beuningse gemeenschap, is dat die vol zit met mensen die hun handjes uit de mouwen steken. We hebben veel vrijwilligers die ervoor zorgen dat onze sportclubs en maatschappelijke voorzieningen blijven draaien. Fantastisch om te zien hoe deze mensen zich inzetten voor onze gemeenschap. Maar, er is het afgelopen jaar ook een hoop gebeurd waardoor we tegenover elkaar kunnen komen te staan. Het is juist dan belangrijk om te luisteren naar de mening van een ander. 
Mijn wens voor het komende jaar is: minder ik, meer jij. Dat we rekening houden met elkaar en naar elkaar om blijven kijken. 
 

Wethouder Sijmen Versluijs

Het jaar 2024 wordt een belangrijk jaar. Ook in onze gemeente zijn veel woningzoekenden. We maken plannen om nieuwe huizen te bouwen, maar dat levert in de praktijk veel bezwaren op. 
Ik hoop dat we in het nieuwe jaar samen de schouders eronder gaan zetten en bezwaren laten varen. Dat we ook echt kunnen gaan bouwen aan de toekomst. 
 

Wethouder Frans Houben

Ik vind het heel fijn om te zien dat u allemaal gekomen bent. Er voor elkaar zijn is kenmerkend voor onze Beuningse gemeenschap. Dat is alleen niet voor iedereen altijd even makkelijk en vanzelfsprekend. 
Mijn wens voor 2024 is dat we begrip en tolerantie hebben zodat niemand zich buitengesloten voelt. Dat we samen extra aandacht  kunnen geven aan diegenen die het moeilijk hebben.