Collectieve zorgverzekering gemeente Beuningen

Vanaf nu kunt u wisselen van zorgverzekeraar voor 2024. Misschien is de collectieve zorgverzekering van de gemeente een goede optie voor u

Deze is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsgrens) en niet te veel vermogen. Wij willen graag dat u goed verzekerd bent voor zorg en dat een gebrek aan geld geen reden is om niet naar specialistische zorg of de tandarts te gaan. Daarom bieden wij drie verschillende pakketten aan bij twee zorgverzekeraars: CZ en VGZ. Bij een lage, een gemiddelde en een hoge zorgvraag is de collectieve zorgverzekering van de gemeente een goede optie. De gemeente betaalt mee aan uw premie. U bent dus uitgebreid verzekerd met korting.
 

Wat u moet weten

  • Kinderen tot 18 jaar verzekert u gratis mee
  • Bent u nu bij een andere zorgverzekeraar verzekerd? Ieder jaar kunt u wisselen van zorgverzekeraar. Dit kan tot en met 31 december
  • U betaalt een eigen risico van € 385. U kunt bij de zorgverzekeraar een gespreide betaling aanvragen (CZ) of u kunt uw eigen risico helemaal mee laten verzekeren (VGZ). 
  • De verzekeringen bestaan uit een basisverzekering met de keuze uit een aanvullende verzekering. Informatie over de inkomens- en vermogensgrenzen en de verschillende zorgpakketten vindt u op www.gezondverzekerd.nl/beuningen

Zorgverzekeraar kiezen

Liever persoonlijk advies? 

Loop dan binnen bij onze spreekuren. Daar krijgt u een persoonlijk gesprek met een klantadviseur van de zorgverzekeraar. U heeft het dan bijvoorbeeld over de collectieve zorgverzekering en of die bij uw zorgbehoeften past. U hoeft geen afspraak te maken. Wel moet u de volgende gegevens meenemen:
  • Uw bsn-nummer. Als u gezinsleden wilt meeverzekeren, moet u ook hun bsn-nummer meenemen. 
  • Uw IBAN-bankrekeningnummer waarvan de premie moet worden afgeschreven
  • Het voorgestelde polisblad voor 2024 van uw zorgverzekeraar. Deze heeft u in november via een mail ontvangen. U vindt het ook terug als u inlogt bij de website van uw zorgverzekeraar. Het polisblad hoeft u niet te printen, een versie op uw telefoon is voldoende. Heeft u het polisblad voor 2024 niet gehad? Neem dan uw polisblad voor 2023 mee. 

Plaats en tijden van de spreekuren

Op 11 december is een spreekuur van 18:00 uur tot 20:00 uur in Hart van Ewijk, Den Elt 17 Ewijk. Het tweede spreekuur is op 21 december van 09:00 uur tot 12:00 uur in De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 Beuningen.