Lintjesregen 2024

Kent u iemand die flink in het zonnetje gezet moet worden? Iemand die zich, in zijn of haar vrije tijd, inzet voor veel verschillende doelen? Draag deze persoon dan aan voor de Lintjesregen van 2024.

Het is belangrijk dat u op tijd in actie komt. De aanvraag van een lintje vraagt veel voorbereidingstijd, dus lever de aanvraag op tijd in. Aanmeldingen voor de Lintjesregen van april 2024 moeten vóór 15 juni 2023 binnen zijn bij de gemeente. 

Onderscheiding op ander moment 

Naast de traditionele Lintjesregen is het ook mogelijk om in de loop van het jaar een Koninklijke onderscheiding of gemeentelijke erepenning uit te reiken. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of afscheid. De reden voor het lintje moet wel te maken hebben met deze bijzondere gelegenheid. Ook hiervoor moet u op tijd een aanvraag inleveren. Het complete voorstel moet u zes maanden voor de geplande uitreikingsdatum indienen bij de gemeente.

Meer informatie

Twijfelt u of de persoon die u voor wilt dragen in aanmerking komt voor een onderscheiding of heeft u een andere vraag? Neem dan vooraf contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 024. Zo weet u zeker dat het verzoek in behandeling kan worden genomen. Wilt u meer weten over de voorwaarden voor een lintje? Kijk dan op onze website