Kindergemeenteraad stemt voor bankjes voor ouderen

Vanavond was voor de twaalfde keer een kindergemeenteraad in ons gemeentehuis. Zesendertig leerlingen uit de groepen zeven en acht van zes plaatselijke basisscholen deden mee. Deze leerlingen bedachten plannen rond het onderwerp ‘Samen houden wij het veilig in onze gemeente’. Tijdens de raadsvergadering presenteerden zes groepjes hun eigen plan en stemden over de besteding van een bedrag van €2.500 dat beschikbaar is vanuit de gemeente.

Winnende idee

Het plan om bankjes voor ouderen te plaatsen zodat zij daardoor meer naar buiten gaan en meer gaan bewegen won. Dit plan wordt nog dit jaar ook echt uitgevoerd samen met de winnende kinderen. Tijdens de presentatie van dit idee werd ook aangegeven om de bankjes door jongeren te laten schilderen en dat de bankjes eventueel ook door jongeren die samen met hun opa en oma gaan wandelen gebruikt mogen worden.

Vanaf de middag aan de slag 

In de middag maakten de kinderen kennis met de lokale politiek door hun plannen verder uit te werken. Daarbij werkten ze samen met volwassen raadsleden. Zij vertelden over hun werk en gaven tips over het presenteren van de plannen ’s avonds.

Kindergemeenteraadsvergadering

De kindergemeenteraadvergadering was van 18.00 tot 19.30 uur in de raadzaal. De leerlingen presenteerden hun plannen aan elkaar, ouders, leerkrachten en raads- en collegeleden. Tijdens meerdere stemrondes werd het winnende plan gekozen.
Het plan Heel Beuningen prikt kwam met 1 stem minder op de tweede plaats. Dit plan houdt in dat kinderen in de laatste klassen van bassischolen tijdens lessen als Wijkheld afval rondom hun school opruimen.