Ik vind jou een toffe peer!

Maandag 17 april gaven onze kinderburgemeester Siem Kregting, wethouders Frans Houben en Alwin Steeg en raadsleden Geeske Lukker en Sophie Torenbeek elke basisschool in de gemeente een Toffe Perenboom.

Siem wil hiermee op een positieve manier pesten bespreekbaar maken. Siem: ”Ik vind pesten heel erg! Vooral omdat je er je hele leven last van kunt hebben. Daarom bedacht ik met mensen van de gemeente de Toffe Perenboom. In deze boom kunnen kinderen op hun school een complimentje voor een ander kind hangen. Lieve woorden kosten niets! En het doet vaak meer voor iemand dan dat je misschien zou denken. Ik hoop dat kinderen bedenken dat elkaar complimenten geven veel leuker is dan elkaar pesten als ze de boom zien.” 
 
Onze burgemeester, wethouders en leden van de gemeenteraad staan volledig achter deze positieve actie van Siem.
“Wij vinden het belangrijk dat Siem pesten bespreekbaar maakt. In onze gemeente hoort namelijk iedereen erbij en mag iedereen zijn wie hij/zij/hen wil. Dus kinderen, wees lief voor elkaar en groei gezond en gezellig samen op.”
 
Op woensdag 19 april is de Landelijke Dag tegen Pesten. Een mooie dag om een voorbeeld te nemen aan Siem en dus complimenten uit te delen. 
 
Collage toffe peren