Aanvragen leerlingenvervoer 2023-2024

Kan uw kind vanwege een beperking niet op de fiets of met het openbaar vervoer naar school? Of is de afstand naar de school te ver weg? Dan komt uw kind misschien in aanmerking voor leerlingenvervoer.

Als ouder/verzorger bent u er verantwoordelijk voor dat uw kind elke dag naar school gaat. U brengt uw kind of uw kind gaat zelf naar school. In sommige situaties lukt dat niet, bijvoorbeeld als uw kind een beperking heeft of als de school te ver weg is. Dat laatste is het geval als de school meer dan 6 kilometer vanaf uw huis is. U heeft dan misschien recht op leerlingenvervoer. Het gaat om vervoer tussen uw adres en de dichtstbijzijnde school die geschikt is voor uw kind. Vervoer dat de gemeente regelt en (gedeeltelijk) betaalt.

Leerlingenvervoer op welke manier?

Wij bepalen voor welke vorm van vervoer u een vergoeding krijgt. Wij gaan daarbij uit van het openbaar vervoer, zoals de bus. Is uw kind jonger dan 9 jaar en kan het niet zelfstandig reizen? Dan is misschien een vergoeding voor een begeleider mogelijk. In sommige gevallen krijgt u een vergoeding voor taxivervoer (dit is vervoer in 8-persoons taxibusje) of vervoer met uw eigen auto.

Hoe vraagt u leerlingenvervoer aan?

Denkt u dat uw kind komend schooljaar (2023-2024) in aanmerking komt  voor leerlingenvervoer? Vraag dit dan op tijd digitaal aan op deze website.
U kunt leerlingenvervoer aanvragen tot 14 juni 2023. 

U kunt uw aanvraag online volgen op uw persoonlijke pagina Mijn Beuningen. 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de digitale aanvraag? Dan kunt u dit krijgen vanuit project “Administratie voor elkaar”. Neemt u daarvoor contact op met Stichting Perspectief door te bellen naar telefoonnummer 024 - 6750939 of e-mail info@stg-perspectief.nl Heeft u andere vragen? Neem dan contact op met ons op telefoonnummer 14 024 en vraag naar de medewerkers leerlingenvervoer.