Start Operatie Steenbreek Beuningen

Woensdag 8 september vond de uitgestelde kick-off van Operatie Steenbreek Beuningen plaats bij het Dijkmagazijn in Beuningen! Kartrekkers Robin (campagneleider Stichting Steenbreek), Suzanne (beleidsmedewerker klimaatadaptatie) en William (drijvende kracht van Dijkmagazijn Beuningen) gingen in gesprek met hoveniers, andere groene partijen en maatschappelijk partners uit onze gemeente.

Wethouder Openbaar groen en klimaatadaptatie Pascal Cobussen onderstreepte het belang van het samen optrekken in het vergroenen en verduurzamen van onze gemeente. Zeker met alle opgaven en vraagstukken waar we nu en de komende jaren voor staan. Operatie Steenbreek houdt kort gezegd in meer groen in je tuin en dus tegels eruit. Meer weten over Operatie Steenbreek en wat u zelf kunt doen? Kijk op de website van het Dijkmagazijn Beuningen.

Enthousiaste deelnemers

Medewerkers en vrijwilligers van Groei&Bloei, Toffe tuinen, Stichting Planeet, Volkstuindersvereniging van Heemstra, De Lèghe polder en Waalgaard deelden hun ervaringen en inspiratie op het gebied van groen, duurzaamheid en biodiversiteit. Zij gaan graag met elkaar en met de gemeente en het Dijkmagazijn aan het werk om inwoners te helpen hun tuin en leefomgeving te vergroenen. De droogte en daarna extreme buien deze zomer tonen aan dat dit hard nodig is. 

Uitgelicht: Stichting Planeet

Myriam Klaasen van Stichting Planeet is sinds een paar maanden weer terug op haar ‘geboortegrond’. Zij is de initiatiefneemster van onder andere de pluktuin op het terrein van het voormalige fruitbedrijf de Weeropper in Beuningen. Haar stichting zonder winstoogmerk wil kinderen en volwassenen weer verbinding laten maken met hun voedsel. “Planeet stelt zich een wereld voor waarin iedereen toegang heeft tot verse en gezonde voeding van duurzame, liefst lokale boerderijen, waar iedereen zich verbonden voelt met de oorsprong van ons eten en waar een groeiende bewustwording bestaat van een duurzame levensstijl”. “Als je donateur bent van onze stichting mag je komen oogsten in onze tuin. Maar ook mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank mogen bij ons hun groenten en fruit komen plukken. Door zelf voor je eigen voedsel te zorgen ga je het anders waarderen. Dat leren wij bijvoorbeeld ook aan kinderen van scholen uit onze gemeente.”