Loopt u mee tijdens de Sunset March op de Oversteek?

Op 3 oktober om 18.45 uur loopt ons college van burgemeester en wethouders samen met het Veteranen Platform Beuningen de Sunset March op stadsbrug De Oversteek in Nijmegen. Dit doen zij als eerbetoon aan de geallieerde militairen die hebben gevochten voor de vrijheid van Nederland. Maar ook aan alle andere militairen die zich inzetten voor onze vrijheid. U bent van harte welkom om mee te lopen.

Sunset March

Op 20 september 1944 staken Amerikaanse militairen van US 82nd Airborne met hun gammele bootjes de Waal over naar de noordzijde. Tijdens deze zogeheten ‘Waalcrossing’ sneuvelden 48 geallieerde militairen.
Sinds oktober 2014 loopt iedere dag een veteraan de Sunset March op de Oversteek. Dit is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen die hebben gevochten voor de vrijheid van Nederland. Maar ook aan alle andere militairen die zich inzetten voor onze vrijheid.

12 minuten lopen

De verlichting van de Oversteek is een lichtmonument: 'Lights Crossing'. Er staan aan beide zijden 48 lichtmasten op de brug. Bij zonsondergang worden lichtmasten in paren na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Totaal duurt het ontsteken van alle lichten bijna 12 minuten. Na afloop wordt in een speciale ceremonie een groet gebracht bij het monument op de Oosterhoutsedijk aan de noordzijde van de Waal.

Mee lopen? 

Bent u veteraan of heeft u interesse om mee te lopen? U bent van harte welkom! De startplaats van de Sunset March is bij de Oversteek. Adres: Generaal James Gavinsingel, 6541 AK Nijmegen. (Tenue vrij, veteranen dragen hun hoofddeksel).

Na afloop van deze Sunset March is er een kort samenzijn en brengen we een toast uit op de gevallenen.