Fietsinformatiedag voor senioren in Beuningen

Op 18 oktober organiseert de Fietsersbond een Fietsinformatiedag in Beuningen. Tijdens deze fietsinformatiedag helpen fietsdocenten van de Fietsersbond senioren veilig op het zadel. De Fietsinformatiedag vindt van 08:30 tot 12:00 plaats op de markt in het centrum van Beuningen.

Met deze fietsinformatiedag vraagt de gemeente aandacht voor fietsveiligheid voor senioren. Zij krijgen tijdens deze dag tips om veilig en met plezier op de (elektrische)fiets te stappen. Fietsdocenten helpen hen onder andere bij het goed afstellen van de fiets, beantwoorden fietsvragen en geven tips voor de aanschaf van een passende fiets en het uitstippelen van een fietstocht. Er is zelfs een fietsparcours waarmee geoefend kan worden. Ook worden er fietsfit oefeningen gedaan. Senioren kunnen langsfietsen om in gesprek te gaan met de fietsdocenten. Aanmelden is niet nodig. 
 
De Fietsersbond organiseert deze dag in opdracht van provincie Gelderland en in samenwerking met Beuningen De Fietsinformatiedag is onderdeel van het programma Doortrappen. Een programma dat veilig fietsen tot je 100ste stimuleert.
Meer informatie over Doortrappen is te vinden op www.doortrappen.nl