Oekraïense vlag bij gemeentehuis wordt gestreken

In maart van dit jaar hebben wij de Oekraïense vlag gehesen. Wij deden dit uit medeleven met de mensen in Oekraïne. Bij het hijsen van de vlag hoort ook een moment om de vlag te strijken, want het vlaggen is een manier om tijdelijk aandacht te vragen voor een gebeurtenis of voor een boodschap.

Het hijsen van de Oekraïense vlag was destijds een symbool voor onze solidariteit en inmiddels hebben wij dit symbool omgezet in praktische hulp aan mensen uit Oekraïne. Wij strijken nu de vlag maar we zullen ons blijven inzetten voor de Oekraïense ontheemden, zoals bijvoorbeeld door het bieden van tijdelijke huisvesting op het Asdonckterrein. 
De gemeente Beuningen heeft een vlagprotocol. Wij vlaggen op de momenten die door de Rijksoverheid zijn vastgesteld in de vlaginstructie. Denk daarbij aan de verjaardagen van leden van ons Koninklijk huis, maar ook op bevrijdingsdag. Daarnaast vlaggen wij door het jaar heen op meerdere momenten om aandacht te vragen voor bijzondere momenten, gebeurtenissen en gelegenheden.