Aanmelden proeflessen Sjors Sportief en Sjors Creatief door aanbieders weer van start

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in onze gemeente. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in 2013 van start ging. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige manier en vaak gratis kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in onze gemeente. Op de website www.beuningensameninbeweging.nl kunnen aanbieders tot 5 januari 2023 hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangen alle kinderen het totaalaanbod in het bekende Sjorsboekje.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in onze gemeente sinds 2013 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Beuningen in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Valerie Bekkers-Slahmi, Buurtsportcoach Beuningen samen in beweging. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden."

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van schooljaar 2023-2024 gepresenteerd in het Sjorsboekje. Dit boekje krijgen leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in onze gemeente. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Valerie. “Op de website www.beuningensameninbeweging.nl kunnen aanbieders tot 5 januari 2023 hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”