Rookvrije Generatie in de gemeente Beuningen

Op Wereld Niet Roken Dag roept wethouder Frans Houben iedereen in de gemeente op om mee te werken aan de Rookvrije Generatie. Door onder andere verenigingen en speeltuinen rookvrij te maken, zetten we stappen naar een Rookvrije Generatie en een Rookvrije gemeente Beuningen.

Uitgeschreven tekst video

Wethouder Frans Houben: Een rookvrije generatie is voor de gemeente niet alleen belangrijk, maar dat is ook belangrijk voor het individu. Voor de gezondheid, maar ook voor de gemeenschap als geheel. Vooral roken is gewoon slecht voor gezondheid en je wil toch een gezonde samenleving hebben. Nou, we hebben inderdaad al een aantal stappen gezet naar een rookvrije generatie. We zijn met een aantal verenigingen in gesprek geweest. Onder andere de scouting verenigingen, de sportverenigingen, hockey, voetbal, korfbal. We zijn ook bij al die verenigingen langsgeweest. We hebben een voorlichtingsmateriaal gegeven en we hangen overal spandoeken op. Een rookvrije generatie en we hopen dat we op die manier een eerste stap gezet hebben naar een rookvrije gemeente. Nou, wij willen dat er in de toekomst in onze gemeente nog meer plekken komen waar niet gerookt mag worden.

We willen ook campagnes starten om ouders te stimuleren om zelf te stoppen met roken, maar het ook op die manier niet over te dragen aan hun kinderen. En wat we uiteindelijk hopen is dat er in onze gemeente niet meer gerookt wordt. Nou, ik zou echt ertoe willen oproepen dat er op steeds meer plekken niet gerookt wordt. Dat meer organisaties, verenigingen, bedrijven hieraan aan meedoen zodat we uiteindelijk in onze gemeente een rookvrije generatie overhouden. Ja, ik kan me heel goed voorstellen dat organisaties, bedrijven en dergelijke niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken. Als ze daar meer over willen weten dan kunnen ze het beste contact opnemen met de gemeente.