Reactie college artikel Gelderlander Beuningen On Ice

Afgelopen maandag verscheen er in De Gelderlander een artikel over Beuningen On Ice. Dit artikel roept verschillende vragen en reacties van inwoners op. In het artikel staat een onjuistheid. Hier reageert ons college als volgt op:

In de kop van het online artikel en in de eerste alinea van het artikel in de krant staat dat de door corona uitgestelde editie van schaatsfestijn Beuningen On Ice dit jaar niet kan plaatsvinden op sportpark De Ooigraaf. Dit is niet correct. 

De gemeente Beuningen is nog steeds in gesprek met de organisatie van Beuningen on Ice en de Ooigraaf is nog steeds een locatie waar het ijsfestijn dit jaar plaats zou kunnen vinden. Wel is het zo dat tijdens eerdere gesprekken bleek dat het realiseren van een passende stroomvoorziening op die plek een uitdaging is. Dit betekent echter niet dat de Ooigraaf als locatie voor dit evenement afgevallen is. 

Wethouder Alwin Steeg: “We zien als college het belang ervan in dat dit evenement plaats kan vinden. Beuningen On Ice wordt door de Beuningse gemeenschap breed gedragen. Het trekt vele bezoekers aan, ook van ver buiten onze gemeente. Daarnaast leidt het tot bewegen en ontmoeten. Uitgangspunt is nog steeds de locatie Ooigraaf. We doen er op dit moment alles aan om samen met de organisatie van Beuningen On Ice een oplossing te zoeken.”