Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Benthum uit Ewijk

Op donderdag 12 mei ontving de heer Van Benthum een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Daphne Bergman. Tijdens de allerlaatste bijeenkomst van postzegelvereniging ‘Tussen Waal en Maas’ is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze postzegelvereniging gaat stoppen en de huidige leden zullen overgaan naar Postzegelvereniging Wijchen. De heer Van Benthum nam op deze bijeenkomst afscheid na jarenlange inzet voor de vereniging. Een mooi moment om de heer Van Benthum zijn Koninklijke onderscheiding op te spelden. Op deze historische avond werden herinneringen opgehaald aan het tijdperk van Postzegelvereniging ‘Tussen Waal en Maas’. De postzegelcollecties zullen voor altijd blijvende herinneringen zijn.

De heer Van Benthum staat tussen zijn vrouw en burgemeester Daphne Bergman
De heer Van Benthum staat tussen zijn vrouw en burgemeester Daphne Bergman na de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding.

Verdiensten

  • De heer Van Benthum is al sinds 1969 lid van de Postzegelvereniging ‘De Globe’. In 1980 wordt Postzegelvereniging Beuningen/Ewijk opgericht met als naam Postzegelvereniging ‘Tussen Waal en Maas’. De vereniging valt tot 2017 onder de afdeling ‘Globe’ en gaat daarna door als zelfstandige vereniging. 
  • Als die jaren heeft de heer Van Benthum zich op bijzondere wijze ingezet voor de postzegelvereniging, hij wordt de drijvende kracht en een duizendpoot genoemd. Hij was penningmeester, vice-voorzitter en vanaf 2017 voorzitter. 
  • Daarnaast was hij lid van de redactie van het Globe bulletin en was hij “hoofd rondzendingen”. In die rol zorgde de heer Van Benthum dat leden die slecht ter been zijn deze zogeheten rondzendboekjes ontvangen, waar zij dan postzegels uit kunnen nemen.
  • De heer Van Benthum liet ook persoonlijke postzegels van bijzondere gebouwen in de gemeente maken, onder andere van de vier kerken van de gemeente Beuningen en de Oude Toren in Ewijk.
  • De heer Van Benthum kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd en krijgt een lintje voor deze bijzondere verdiensten. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.