Gemeente Beuningen gaat een noodopvanglocatie realiseren

De gemeente Beuningen gaat op het Asdonck-terrein (tegenover de kerk in Beuningen) een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen realiseren.

Het is oorlog in Oekraïne. Veel mensen vluchten hun land uit. We laten Oekraïners niet in de kou staan. Nederlandse gemeenten zorgen samen voor de opvang van 50.000 vluchtelingen uit Oekraïne. Beuningen wil ook haar steentje bijdragen aan het opvangen van vluchtelingen.

Op 14 maart 2022 is in Beuningen de crisisnoodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne geopend in sporthal De Tinnegieter. Hier verblijven Oekraïense vluchtelingen maximaal 7 dagen, daarna gaan ze naar een opvanglocatie waar ze langer kunnen blijven wonen.

Noodopvang Asdonck-terrein

Naast de crisisnoodopvang is er ook noodopvang nodig. Dit zijn locaties waar vluchtelingen langer verblijven. Er komt een noodopvanglocatie op het Asdonck- terrein. Hier wonen Oekraïense vluchtelingen voor een langere periode. Oekraïense vluchtelingen kunnen zich op deze locatie laten inschrijven in de Basisregistratie personen. Ze kunnen hierdoor aanspraak maken op leefgeld, school, werk en inkomen. De noodopvanglocatie op het Asdonck-terrein komt er voor maximaal 5 jaar. Er komen 41 chalets. We vangen daarin tussen de 220 en 240 personen op.

Als de noodopvang voor Oekraïners binnen de periode van maximaal 5 jaar niet meer nodig is, kunnen ook andere doelgroepen (vluchtelingen uit andere landen, mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning of reguliere woningzoekers) gebruik maken van deze opvanglocatie. Wij nemen hier onze verantwoordelijkheid in.

 Wanneer de noodopvang in gebruik wordt genomen, stopt de opvang van vluchtelingen in crisisnoodopvang De Tinnegieter.

Informatiemomenten

We kunnen ons voorstellen dat u vragen en/of zorgen heeft. Of misschien wilt u hulp aanbieden. Op 30 mei is er tussen 18.00 en 19.00 uur een inloopuur in het gemeentehuis. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.